Αθλητισμός|05.01.2020 17:25

«Τρίποντο» η ΑΕΚ με Παναιτωλικό δια χειρός Τάση και VAR! (pic)

Newsroom

Πιο δύσκολα από το τελικό 3-1 επικράτησε η ΑΕΚ του Παναιτωλικού. Η Ενωση ήταν ανώτερη αλλά χρειάστηκε τρεις αμφισβητούμενες αποφάσεις για να κατακτήσει το τρίποντο. Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα του Αγρινίου έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Τάση αλλά και από τον VAR Παπαδόπουλο για τις υποδείξεις τους, που ουσιαστικά διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα άνοιξε το σκορ (1-0) στο 29' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάγια. Προηγήθηκε μια περίεργη φάση στο όριο της μεγάλης περιοχής. Ο Ταχάρ χρησιμοποιώντας το χέρι ανέτρεψε τον Σαμπανάτζοβιτς οριακά εκτός γραμμής μεγάλης περιοχής, όπως φάνηκε από τα τηλεοπτικά ριπλέι. Και αφού συμβουλεύτηκε τον VAR ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Το αξιοπερίεργο ωστόσο είναι πως παρά το οριακό της φάσης, ο διαιτητής δεν έσπευσε στο μόνιτορ για να δει κι ο ίδιος τα ριπλέι, αλλά αποδέχθηκε ό,τι του υπέδειξε ο Παπαδόπουλος από το VAR.

Δείτε την επίμαχη φάση

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε φτάνοντας στην ισοφάριση στο 42' με εξαιρετικό τελείωμα του Ντίας (1-1). Ωστόσο η ΑΕΚ, που είχε δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (Βέρντε, Σιμόες) βελτίωσε την εικόνα της και ευτύχησε νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 56' και πάλι με τον Λιβάγια (2-1). Και τούτη η φάση όμως σηκώνει αρκετή κουβέντα καθώς ο σκόρερ προτού πιάσει την κεφαλιά, όπως φαίνεται στο τηλεοπτικό ριπλέι, χρησιμοποιεί το χέρι σπρώχνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο που πέφτει στο έδαφος. Και πάλι όμως, ο Τάσης δεν έσπευσε στο μόνιτορ, ενώ και ο VAR δεν ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ.

Στο 64' η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Γιακουμάκη, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 83' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέρντε. Μια ακόμη αμφιλεγόμενη απόφαση της διαιτητικής ομάδας καθώς, και σε τούτη την περίπτωση, το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο για το αν η ανατροπή του Λιβάγια έγινε εντός, κι όχι εκτός περιοχής. Τουλάχιστον πάντως σε αυτή την περίπτωση ο Τάσης, ο οποίος αρχικά δεν έδωσε τίποτα, έσπευσε στο VAR αλλάζοντας τελικά την απόφασή του!

Γι' αυτό άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία. Είναι ενδεικτικό πως ο βοηθός του Μάκη Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης, στο φινάλε του ματς σχολίασε: «Δεν έχει σημασία να πούμε κάτι για το αγωνιστικό κομμάτι μετά από όσα είδαμε σήμερα»...

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς (46' Σιμόες), Κρίστιτσιτς, Ντέλετιτς (46' Ντέλετιτς), Αλμπάνης (84' Μάνταλος), Λιβάια, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός: (Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Τζανακάκης (67' Ντουάρτε), Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβας (37' Μιμίτο), Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς (75' Φυτόπουλος).

ΠαναιτωλικόςSuperLeagueποδόσφαιροΑΕΚ