Αθλητισμός|07.01.2020 15:56

Τσιτσιπάς: Λύγισε στο τάι μπρέικ από τον Κύργιο (vid)

Newsroom

Επειτα από συναρπαστική αναμέτρηση 158 λεπτών και τριών σετ που κρίθηκαν σε ισάριθμα τάι μπρέικ, ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ελληνικό... εμφύλιο που έγινε στο ATP Cup και ήταν αδιάφορος για το μέλλον της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, καθώς δεν έχει προκριθεί στην επόμενη φάση.

T

Υστερα από αγώνα με πολλά απρόοπτα, εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές ο Κύργιος πήρε τη νίκη. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα του Τσιτσιπά στο φινάλε του 1ου σετ.

T

Ο αγώνας ήταν σφιχτός με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους και στα τρία σετ. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 36 γκέιμ δεν είχαμε ούτε ένα μπρέικ.

T

Οι δύο μονομάχοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και χωρίς μπρέικ σε κάποιο γκέιμ έφτασαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Κύργιος είχε τρία σετ μπολ και το κατάφερε στο τρίτο μετά από λάθος του Τσιτσιπά και ξέσπασε  στη ρακέτα του πολύ κοντά στον προπονητή και πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά.

Στο 2ο γκέιμ πάλι δεν είχαμε κάποιο μπρέικ στο σερβίς, φτάσαμε στο τάι μπρέικ και ο Τσιτσιπάς ξέφυγε 3-1 και 6-2 και επικράτησε 7-3 μετά από δύο χαμένα σετ πόιντ.

T

Στο 3ο γκέιμ μόνο στο 7ο γκέιμ υπήρχε υποψία για μπρέικ από τον Κύργιο αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε το μοναδικό μπρέικ πόιντ του ελληνοαυστραλού. Στο τάι μπρέικ και στο 6-5 για τον Κύργιο ο Τσιτσιπάς έκανε το μοιραίο λάθος και ο Κύργιος πήρε τη νίκη.

T

O πόντος του αγώνα!

T
T

Νικ ΚύργιοςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορ