Αθλητισμός|08.01.2020 00:23

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΟΚ, καθάρισε τη Νεπτούνας

Newsroom

Αφού ήταν... πολύ σκληρός για να πεθάνει στη Βόννη, την Τρίτη (7/1), γύρισε και το «sequel» στη Λιθουανία ο ΠΑΟΚ! Με εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον Μπόμπι Μπράουν να ρίχνει τη «βόμβα» στο τέλος, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 80-86 στην έδρα της Νεπτούνας παραμένει μέσα στη μάχη της πρόκρισης στο BCL και, έχοντας πανηγυρίσει και τη νίκη επί του Αρη πάει με άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο πρωτάθλημα.

Η νίκη επί του Άρη του έδωσε η ψυχολογία, ο Μπόμπι Μπράουν του έφερε το μεγάλο σουτ στο τέλος και ο ΠΑΟΚ, με μεγάλη προσπάθεια, πέρασε από την έδρα της Νεπτούνας, δείχνοντας εξαιρετική νοοτροπία. Ο Σμιθ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Μπεστ έκανε σπουδαία δουλειά με 14, όπως και ο Ουίγκινς με 13 και 9 ριμπάουντ, ο Σόρτερ έβγαλε μεγάλες άμυνες στο τέλος και ο Μπράουν, έβαλε το μεγάλο σουτ, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 4-5 στον όμιλο, «έπιασε» τη Νεπτούνας, παραμένει μέσα στη μάχη της πρόκρισης και πήρε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση, για την πολύ σημαντική αναμέτρηση που ακολουθεί για το πρωτάθλημα, στην έδρα της Λάρισας.

ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης):  Μπεστ 14 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπράουν 11 (1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές), Σχίζας 6, Σόρτερ 8 (3/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές), Γουίγκινς 13 (5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/1 βολή, 9 ριμπάουντ), Καραμανώλης, Νόουλς 3 (1/3 δίποντα, 1/5 βολές, 12 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 6, Σαρικόπουλος 2, Σμιθ 18 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/5 βολές), Τσόχλας 5 (1).

Κακή εκκίνηση ο Προμηθέας

Παράλληλα, με το... αριστερό ξεκίνησε ο Προμηθέας τις υποχρεώσεις του για την φάση των «16» του EuroCup, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Μπρέσια με 63-57. Η ομάδα της Πάτρας είχε ένα... εφιαλτικό δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο κατάφερε να πετύχει μόλις ένα καλάθι, από το 25ο λεπτό και μετά ανασυντάχθηκε, όμως στο τέλος έχασε τη συγκέντρωση του τη στιγμή που ο Αγουντού Αμπάς είχε βρει τρομερό ρυθμό και έχοντας πολύ χαμηλή επιθετική συγκομιδή έχασε.

Για τους νικητές ο Αγουντού Αμπάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής (19π, 6ριμπ., 3ασ.), ενώ και ο Λούκα Βιτάλι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (14π., 4ασ.). Από τους ηττημένους ο Οκτάβιους Έλις έφτασε πολύ κοντά στο double – double (9π., 11ριμπ.) αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση (12π., 5ριμπ.,6ασ.) χωρίς όμως να καταφέρνουν να οδηγήσουν τον Προμηθέα στη νίκη.

Πηγή: SDNA

Basketball Champions LeagueΠρομηθέας ΠάτραςΠΑΟΚEurocupμπάσκετ