Αθλητισμός|08.01.2020 13:42

Δέδας: «Κλασικός σουτέρ, παίκτης νικητής ο Ράουτινς…»

Θοδωρής Φελάνης

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια ακόμη μεταγραφική κίνηση εντάσσοντας στο ρόστερ του τον μπομπέρ Αντι Ράουτινς. Ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στην Μπαχτσισεχίρ έχοντας για προπονητή του έναν Έλληνα και πιο συγκεκριμένα τον Στέφανο Δέδα.

«Ο Ράουτινς είναι κλασικός σουτερ, με κίνηση και απο μακρινή απόσταση. Είναι νικητής, δεν φοβάται και δεν θα σεβαστεί κανέναν αντίπαλο αν του δοθεί η ευκαρία» δήλωσε στο ethnos.gr ο 37χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Εχει γεμάτες και σταθερές σεζόν στην Τουρκία. Μπορεί να κάνει την έκπληξη σε κάποια παιχνίδια. Εχει τη δυνατότητα να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μικρό χρόνο συμμετοχής που είναι το ζητούμενο για τα μπακ απ της Ευρωλίγκας».

Ο Δέδας δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχε μαζί του και εκτιμάει πως η εμπειρία που διαθέτει θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα και ποιότητα στην περιφέρεια. Κατά τ' άλλα, ο Ελληνας τεχνικός που πλέον εργάζεται στο Ισραήλ ως προπονητής της Χάποελ Χολόν προετοιμάζεται για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

Ο Ράουτινς στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Σιράκιουζ(2005-10), Νικς (2011-12).Το 2012 έπαιξε στην Ευρώπη με την Αλικάντε, για μια σεζόν δοκίμασε την τύχη του και στην G League(με την θυγατρική των Θάντερ) και στην συνέχεια συνεργάσθηκε με Σκάιλαινερς Φρανκφούρτης, Βαρέζε, Γκαζιαντέπ, Μπάνβιτ και Μπαχτσεσεχίρ.

Στη Γερμανία με τους Σκαϊλάινερς είχε 15,5 πόντους με 43,8% στα τρίποντα. Στην Μπαχτσεσεχίρ πέρυσι είχε 14,3 πόντους και 44,5% σε τρίποντα. Στην Γκαζιαντέπ είχε 13,5 πόντους (39% σε τρίποντα). Μεγάλο ματς είχε κάνει στις 10 Ιανουαρίου 2018, όταν με τη φανέλα της Μπάνβιτ έβαλε επτά τρίποντα (είχε 7/8) απέναντι στην ΑΕΚ, βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει με 78-71.

Στέφανος ΔέδαςΠαναθηναϊκόςμπάσκετΑντι Ράουτινς