Αθλητισμός|08.01.2020 15:01

Αρχισε η προανάκριση για τα έκτροπα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Newsroom

Η διαδικασία προανάκρισης για όσα είχαν συμβεί στην αναμέτρηση της 1ης Δεκεμβρίου 2019 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεκίνησε, με τους ανθρώπους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να ενημερώνονται για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η αναμέτρηση των δυο πρωτοπόρων του Ελληνικού πρωταθλήματος, που έγινε στην έδρα των «ερυθρολεύκων» στιγματίστηκε από επεισόδια που έλαβα χώρα κυρίως πριν την έναρξη της αναμέτρησης και είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού για δυο αγώνες. 

Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του βορρά» είχαν απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα καταγγέλλοντας όλα όσα συνέβησαν κυρίως εναντίον της αποστολής του ΠΑΟΚ και του τρόπο με τον οποίο έφτασε από το λεωφορείο μέχρι τα αποδυτήρια του γηπέδου. Όλα αυτά είχαν καταγραφεί δυο ημέρες μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πλέον, το λόγο για όσα καταγράφηκαν εκείνο το βράδυ έχει η δικαιοσύνη.

Την επόμενη μέρα της αναμέτρησης Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» είχαν σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίσει: « Ο πρωταίτιος των χθεσινών γεγονότων κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας, αλλά και στο ημίχρονο της αναμέτρησης στα αποδυτήρια των διαιτητών, έχει όνομα και λέγεται Λευτέρης Αυγενάκης. Όσα διαδραματίστηκαν, αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν της ανοχής του και είναι επακόλουθα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ (ΜώραληςΚαραπαπάςΣουλούκου) όλως τυχαίως δύο μέρες πριν το μεταξύ μας ντέρμπι.

Το γεγονός αυτό νομιμοποίησε τα φαινόμενα ασυδοσίας που παρατηρούνται συχνά στο συγκεκριμένο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο πως όποτε ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ή αισθάνεται αδύναμος, το "Καραϊσκάκη" μετατρέπεται σε αυτόνομη περιοχή όπου καταργούνται οι νόμοι του κράτους. Το ότι εν τέλει δεν προκλήθηκε κάποια βαριά σωματική βλάβη σε μέλος της αποστολής, οφείλεται στους ανθρώπους της ασφάλειας της ομάδας μας που συνόδευαν την αποστολή, ενώ η πλειονότητα της αστυνομικής δύναμης ήταν απούσα ή θεατής».

Super League 1ΠΑΟΚΟλυμπιακός