Αθλητισμός|09.01.2020 09:15

Πνίγηκε στη λίμνη ο Παναθηναϊκός: Ηττα στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννενα (vids)

Newsroom

Αξιος της μοίρας του ήταν ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα όπου ηττήθηκε 1-0 από τον εξαιρετικό ΠΑΣ για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» δικαίως έχουν παράπονα από τη διαιτησία που τους αδίκησε ξανά λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, ορθώς φωνάζουν και για την κάκιστη κατάσταση του χλοοτάπητα που είχε πιάσει πάγο, αλλά αγωνιστικά ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Η ήττα από μια ομάδα που αγωνίζεται στη Super League 2, έστω κι αν ο ΠΑΣ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δεύτερη κατηγορία, καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι».

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δεν... βλεπόταν. Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και στο 28' άνοιξε το σκορ με τον Παμλίδη, ο οποίος ευνοήθηκε από την «καραμπόλα» έπειτα από το σουτ του Κάστρο. Το «τριφύλλι» αφυπνίστηκε στο β' ημίχρονο και ανέβασε στροφές. Και πάλι όμως η υπεροχή του δεν έφτανε ούτε καν για να αποτραπεί η ήττα. Ευκαιρίες χάθηκαν με τον Ζαχίντ και τον Καμπετσή (δις) αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Οι «πράσινοι» φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 60' όταν έπειτα από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Παντελάκης έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι. Ωστόσο, ο διαιτητής Φωτιάδης είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Καμπετσή πάνω στον στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δώνης διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι και μάλιστα είδε και κίτρινη κάρτα. Το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε πως δεν υπάρχει φάουλ...

Μετά το τέλος του ματς φανερά εκνευρισμένος ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης, εξέφρασε τα παράπονά του για την ομολογουμένως άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο που είναι ακατάλληλος για ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα παραπάνω. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας στο δεύτερο παιχνίδι» δήλωσε ο έμπειρος προπονητής. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντας, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης, Ξύδας (85’ Λιάσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (29’ λ.τ. Κουρμπέλης), Νούνες, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Μπεκ (46’ Περέα), Καμπετσής.

ΠΑΣ ΓιάννιναΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΚύπελλο Ελλάδας