Αθλητισμός|08.01.2020 21:39

Η πρώτη τρανσέξουαλ παίκτρια στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής! (pic)

Newsroom

Ενα... κάστρο έπεσε στην Αργεντινή. Ενα ταμπού έσπασε στο ποδόσφαιρο της χώρας. Η γυναικεία ομάδα Βίγια Σαν Κάρλος ανακοίνωσε την απόκτηση της Μάρα Γκόμες. Σε πρώτη ματιά η είδηση δεν προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Αργεντινή και στη Λατινική Αμερική γενικότερα διότι η Μάρα Γκόμες αποτελεί την πρώτη τρανσέξουαλ που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος γυναικών της χώρας.

Η απόκτηση της 22χρονης Μάρα Γκόμες ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη Βίγια Σαν Κάρλος, που την παρουσίασε μαζί με το έτερο μεταγραφικό απόκτημα, Λουντμίλα Ανχέλι. Πάντως η Γκόμες, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία, δήλωσε ότι στη διάρκεια της σύντομης καριέρας της δεν έχει πέσει ούτε θύμα διακρίσεων, ούτε προσβλητικών επιθέσεων.

«Σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει, μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά. Δεν αισθάνθηκα ποτέ πως ήμουν αποκλεισμένη. Κάνουμε όλοι το ίδιο επάγγελμα», είπε στην εφημερίδα «El Dia», ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι το «ποδόσφαιρο με βοήθησε να αλλάξω τη σεξουαλικότητα και την προσωπικότητα μου».

τρανσέξουαλΑργεντινήποδόσφαιρο