Αθλητισμός|08.01.2020 23:44

Με φόρα και στο Κύπελλο ο Άρης, νίκησε 1-0 στα Πηγάδια την Ξάνθη και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης

Newsroom

Ο Άρης στοχεύει στη διάκριση μέσα από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και η εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 1-0 στα Πηγάδια πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με κεκτημένη ταχύτητα από την μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ ήταν σαφώς ανώτερη, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε πολύ νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό της, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 17'. Ο Φετφατζίδης που ήταν από τους κορυφαίους, έδωσε εξαιρετική πάσα στον Λάρσον μέσα στην περιοχή, αυτός σέντραρε παράλληλα στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός απλά έσπρωξε την μπάλα στην εστία του Μπέντο

Στο 88' ο Αργεντινός Μαντσίνι σκόραρε, αλλά ελλείψει VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στην αντεπίθεση η Ξάνθη έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Φοσέ πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα. «Είναι ένα καλό αποτέλεσμα, εκτός έδρας νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα ακόμη γκολ», τόνισε ο Μίχαελ Ένινγκ, που στο ίδιο γήπεδο είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη και είχε νικήσει πάλι με 0-1. «Είχαμε προβλήματα και έπρεπε να διαχειριστούμε το υλικό μας, γι' αυτό κάναμε αλλαγές. Προσπαθήσαμε, αλλά ο Άρης δεν συγχωρεί τα λάθη. Έχουμε ένα ακόμη ημίχρονο, θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, βοηθός του Γιώργου Παράσχου.

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Τέρκι, Λισγάρα, Καμαρά, Μπαριέντος (71' Κοβάσεβιτς), Μουλέν, Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (71' Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Λάρσον (59' Ντουρμισάι), Μπρούνο Γκάμα (69' Μαντσίνι), Ιντέγε (82' Μπα).

Δείτε τα highlights του αγώνα

Κύπελλο ΕλλάδαςΑρηςποδόσφαιροΞάνθη ΠΑΕ