Αθλητισμός|03.12.2018 17:39

ΠΑΟ: «Νοκ-άουτ» 10 μέρες ο Γιόχανσον, υπογραφές με Ρέις, περιμένουν Ρινάλντι

Κώστας Γουλής

Επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού για τον τραυματισμό του Ματίας Γιόχανσον στο 29ο λεπτό του αγώνα με τον Αρη.

Ο Σουηδός μπακ υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (3 Δεκεμβρίου) σε υπερηχογράφημα στο «ΥΓΕΙΑ» το οποίο έδειξε πως έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού (τράβηγμα) στον αριστερό προσαγωγό. Απέφυγε πάντως τα χειρότερα (μία πιο βαριά θλάση) καθώς κατάλαβε γρήγορα το «σφίξιμο» στον προσαγωγό κι έκανε σχετικό νεύμα προς τον πάγκο, που τον άλλαξε μετά από δύο λεπτά.

Ο Γιόχανσον ξεκίνησε ήδη θεραπείες και υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός για δέκα μέρες, χάνοντας τόσο το μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ (ούτως ή άλλως θα του έδινε… ανάσες ο Δώνης), όσο και το κυριακάτικο ματς «φωτιά» με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Κι από εκεί και πέρα, θα κάνει αγώνα δρόμου, για να προλάβει το μεγάλο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 Δεκεμβρίου.

«Διαφορετικές» αναβολές

Σε νέες αναβολές για τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, οι εκδικάσεις των καταγγελιών των Νούνο Ρέις και Λαουτάρο Ρινάλντι κατά του Παναθηναϊκού. Ο δικηγόρος των δύο πρώην «πράσινων» έκανε δεκτό το αίτημα του νομικού εκπροσώπου του «τριφυλλιού» για την… 5η αναβολή της εκδίκασης, ωστόσο τα δεδομένα σε καθεμία υπόθεση είναι διαφορετικά.

Με τον Ρέις ο Παναθηναϊκός ήρθε σε πλήρη συμφωνία για την καταβολή του υπολοίπου των οφειλομένων (110.000 ευρώ) σε 5 δόσεις και μάλιστα έχουν ήδη πέσει και οι σχετικές υπογραφές. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι το γνήσιο της υπογραφής του Πορτογάλου, προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο και να αποσυρθεί οριστικά η καταγγελία.

Στην περίπτωση του Ρινάλντι, οι «πράσινοι» του κατέθεσαν την τελική αντιπρότασή τους για τα οφειλόμενα (620.000 ευρώ) και περιμένουν πλέον μέχρι την Παρασκευή (7 Δεκεμβρίου) την απάντηση του Αργεντινού επιθετικού. Αν ο Ρινάλντι δεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού θα υπογράψει κι αυτός και η υπόθεσή του (η πιο… ζόρικη που έχουν πλέον στα χέρια τους οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» με πρώην παίκτη) θα αρχειοθετηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδικαστεί κανονικά η προσφυγή του στις 17 Δεκεμβρίου.

ΠΑΟΜατίας Γιόχανσοντραυματισμοίκαταγγελίες