Αθλητισμός|25.10.2018 11:58

Fiba Champions League: Νίκη για την ΑΕΚ, «3Χ3» ο Προμηθέας!

Newsroom

Η κάτοχος του τροπαίου είχε αρχίσει άσχηµα χάνοντας εντός από τη Χάπεολ Ιερουσαλήµ, είχε συνεχίσει... µέτρια µε την πρώτη νίκη της στην έδρα της Νίµπουρκ, όµως χθες θύµισε κάτι από το περσινό φινάλε, ήταν σοβαρή, είχε διάρκεια, πρόσφερε και πλούσιο θέαµα και δεν ένιωσε απειλή από τους Γερµανούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα µε σοβαρές απουσίες, µε κυριότερη αυτήν του Νίκου Ζήση.

Η ΑΕΚ είδε από νωρίς όλους τους παίκτες που χρησιµοποιήθηκαν να προσφέρουν τα µέγιστα, από το ηµίχρονο κιόλας είχε πάρει σκορ από 10 και στο τέλος είχαν σκοράρει 11 από τους 12, είχε πλουραλισµό που αποτυπώθηκε στις 22 ασίστ και είχε ψύχραιµες αντιδράσεις κάθε φορά που οι Γερµανοί επιχειρούσαν να αντεπιτεθούν.
Το αισιόδοξο, πέραν του αποτελέσµατος, για τον Μπάνκι ήταν το γεγονός ότι οι ξένοι επιβεβαίωσαν σε ένα ακόµα παιχνίδι την προσαρµογή τους και την ποιότητά τους, µε κορυφαίο όλων τον Ξαβιέ Ράταν-Μέις µε 24 πόντους και 6 ασίστ.

Εντυπωσιάζει ο Προµηθέας

Ο Προµηθέας Πάτρας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Champions League, καθώς πέρασε µε νίκη 75-70 από την έδρα της Μπαϊρόιτ, παραµένοντας αήττητος έπειτα από τρεις αγώνες και οδηγώντας την βαθµολογία του οµίλου του, έχοντας πετύχει µάλιστα δύο εκτός έδρας νίκες! Μεγάλη εµφάνιση από Μέιερ και Κασελάκη, ο οποίος πήρε την οµάδα πάνω του στην κρίσιµη τελευταία περίοδο, όταν οι Γερµανοί επιχείρησαν την αντεπίθεσή τους.

Ο Προµηθέας προηγήθηκε στην έναρξη του δεύτερου ηµιχρόνου µέχρι και µε 16 πόντους διαφορά, 46-30, η Μπαϊρόιτ έκανε την ύστατη προσπάθεια στην τελευταία περίοδο, όταν εκµεταλλεύτηκε κάποια λάθη και πλησίασε στο 70-73, αλλά η ψυχραιµία στις βολές έδωσε τη νίκη στην ελληνική οµάδα. Μέιερ και Κασελάκης είχαν από 17 πόντους και ήταν οι πρώτοι σκόρερ