Αθλητισμός|10.01.2020 12:12

Βαλβέρδε out! Εξαλλοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ζητούν την απομάκρυνσή του (vid)

Newsroom

Ο οδυνηρός αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, που διεξάγεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε την οργή μερίδας οπαδών των «μπλαουγκράνα» που ζητούν την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο της ομάδας. Μολονότι η Μπάρτσα κρατούσε το εισιτήριο του τελικού στα χέρια της, δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και γνώρισε την ήττα (3-2) από την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο παίζοντας απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το γεγονός ότι τις ισπανικές ομάδες δεν τις ακολούθησαν πολλοί φίλαθλοί τους στη Σαουδική Αραβία λόγω του υψηλού κόστους του ταξιδιού αλλά και με δεδομένο ότι το Σούπερ Καπ δεν αποτελεί υψηλό δέλεαρ, μετά το τέλος του ματς, υπήρξαν οπαδοί της Μπάρτσα που περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια προκειμένου να δουν τα αστέρια της ομάδας αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την ήττα και τον αποκλεισμό.

Κι ο Βαλβέρδε ήταν εκείνος που βρέθηκε στο στόχαστρο ακούγοντας μάλιστα και μερικά... γαλλικά. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί των «μπλαουγκράνα» φωνάζουν στον κόουτς της Μπαρτσελόνα, λίγο πριν από την αναχώρηση του πούλμαν της ομάδας: «Γ... Βαλβέρδε φύγε!», «Βαλβέρδε out» και «Εξω Βαλβέρδε». Την ίδια ώρα, στο twitter πήρε «φωτιά» το hashtag #ValverdeOut.

Στήριξη από Μέσι και Σουάρες

Πάντως ο Βαλδέρδε απολαμβάνει της στήριξης των σούπερ σταρ της ομάδας καθώς τόσο ο Λιονέλ Μέσι όσο και ο Λουίς Σουάρες έβαλαν πλάτη για τον προπονητή τους. «Εχουμε εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε» σχολίασε ο Μέσι, ενώ ο Σουάρες τόνισε ότι «το θέμα του προπονητή δεν είναι δικό μας αλλά της διοίκησης, όμως ο προπονητής δεν έχει ευθύνη. Ήταν δικά μας τα λάθη σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Σούπερ Καπ ΙσπανίαςΕρνέστο ΒαλβέρδεLa LigaΜπαρτσελόνα