Αθλητισμός|10.01.2020 15:48

ΠΑΟΚ: «Κατασκευασμένη καταγγελία του ΟΣΦΠ - Πήρε αναβολή η σκευωρία»

Newsroom

Έπειτα από συνεδρίαση πέντε ωρών με δύο ενδιάμεσες διακοπές η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης αναβλήθηκε για την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου έπειτα από αίτημα της Ξάνθης, καθώς στο κατηγορητήριο που της είχε σταλεί, δεν υπήρχε η παράγραφος 9, του άρθρου 69 του νόμου 27265/99 περί πολυιδιοκτησίας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς στις τάξεις της τονίζουν πως «δυστυχώς η σημερινή ακρόαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον της ΕΕΑ για την κατασκευασμένη καταγγελία της ΠΑΕ ΟΣΦΠ αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη παρά τις προσπάθειες του νομικού επιτελείου για άμεση εκδίκαση ώστε να λάμψει η αλήθεια. Κατά συνέπεια, πήρε η αναβολή τόσο η επισημοποίηση της σκευωρίας, όσο και η κατάρριψη των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών».

ΕΕΑ: «Γιατί αποφασίσαμε αναβολή της υπόθεσης»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το τέλος της υπόθεσης, εξήγησε τους λόγους της αναβολής: «Αναβλήθηκε η υπόθεση για την Πέμπτη 16/1, 10 το πρωί, για έναν τυπικό λόγο. Επειδή η Ξάνθη πιστεύει πως δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε για την παράγραφο 9, του άρθρου 69, παρότι κατά τη γνώμη μας προκύπτει. Όμως για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα αμφισβήτησης ή τυπικότητας στο μέλλον, γι' αυτό αναβάλλαμε και θα γίνει καινούργια κλήτευση για την Πέμπτη 16/1, για να υπάρχει καμία αμφισβήτηση τυπικότητας. Αυτό μόνο για λόγους τυπικότητας, παρότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλυμμένο το θέμα, αλλά για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα και αμφισβητηθεί η απόφαση. Η Ξάνθη λέει ότι ενώ έχει κληθεί για τα άλλα άρθρα, για το πιστοποιητικό πώς δόθηκε, για τη μεταβίαση μετοχών, δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε και για την πολυιδιοκτησία». 

Σε ερώτηση αν από την κλήση που έφτασε στην Ξάνθη προκύπτει ότι αφορά την εν λόγω υπόθεση, τόνισε: «Προκύπτει, γιατί όταν καλούμε τον ΠΑΟΚ, για ποιον τον καλούμε για πολυιδιοκτησία; Για την Ξάνθη τον καλούμε. Η Ξάνθη λέει ότι θέλω να μου λες ξεκάθαρα ότι λέει και για μένα. Για τυπικούς λόγους το κάναμε για να καλύψουμε κι αυτό». Για το αν εξεταστούν τα ανώνυμα στοιχεία που έφτασαν στην Επιτροπή, απάντησε: «Αυτό θα το κρίνει η επιτροπή».

Τα αιτήματα των ομάδων και οι διακοπές

H συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού άρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί, αλλά διακόπηκε στις 11.20 για να εξεταστούν αιτήματα των ομάδων

- Αίτημα αναβολής της Ξάνθης λόγω απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη (εκ των ιδιοκτητών της ακριτικής ομάδας) για να συνεχιστεί αργότερα παροσυία του κ. Συγγελίδη, ή τουλάχιστον του δικηγόρου του. 

- Αίτημα της Ξάνθης να μαγντοφωνηθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης

- Αίτημα να αποβληθεί ο Αλέξης Κούγιας από τη διαδικασία. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έχει ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού.

- Αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης να αναπτύξει ο Ολυμπιακός τις θέσεις του και στη συνέχεια να αποχωρήσει. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε έπειτα από 20 λεπτά και διακόπηκε ξανά για να εξεταστούν τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, αλλά και από ανώνυμο αποστολέα, όπως και στοιχεία που έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Το αίτημα της ΑΕΛ για πρόσθετη παρέμβαση δεν έγινε δεκτός, όπως δεν έγινε δεκτό και το αίτημα για να μαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά. Το αίτημα του Ολυμπιακού έγινε δεκτό και αποφασίστηκε να παραμείνει μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Όταν άρχισε εκ νέου η συζήτηση μετά τις 14.00 αποφασίστηκε η αναβολή της υπόθεσης μετά από αίτημα της Ξάνθης επειδή στην κλήση δεν υπήρχε το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

ΑΕΛΠΑΟΚΕΕΑΟλυμπιακόςΞάνθη ΠΑΕποδόσφαιροΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού