Αθλητισμός|03.12.2018 21:08

Πώς ένας 13χρονος ένωσε ΠΑΟΚ και Άρη-Τι λέει ο Ρόμαν στο OPEN

Newsroom

Τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ένωσε η περιπέτεια υγείας που είχε ένα 13χρονο παιδάκι από την Αρμενία, το οποίο ζει στην περιοχή αυτή. Ο Ρόμαν υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς στο Λονδίνο χάρη στην οικονομική υποστήριξη των οπαδών αλλά και των προέδρων των δύο ομάδων, που κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα και χάρισαν στο αγοράκι μια νέα ζωή. Πριν από λίγες μέρες και μετά από παραμονή 40 ημερών στο Λονδίνο ο 13χρονος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. 

Ο 13χρονος ανέφερε στην κάμερα του OPEN: «Ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και την οικογένειά μου και τους φίλους μου που ήταν πάντα δίπλα μου και με υποστήριζαν. Νιώθω καλύτερα από πριν. Έχω την ενέργεια και τη δύναμη και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος της ζωής μου». Η μητέρα του 13χρονου επεσήμανε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας. Σήμερα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το παιδί μου γύρισε».   

Ο μικρός αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του. Η εγχείρηση κόστισε 150.000 ευρώ, με το 95% του ποσού να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μετά το χειρουργείο υπήρξαν επιπλοκές που κράτησαν τον Ρόμαν 40 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το πρόσθετο κόστος ήταν αδύνατο να καλυφθεί από την οικογένεια. Τότε ανέλαβαν δράση οι οπαδοί. Άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα και απευθύνθηκαν στους προέδρους των δύο ομάδων και το θαύμα έγινε. 

ΑρηςΠΑΟΚ