Αθλητισμός|11.01.2020 21:56

Super League 1: Ξέσπασε στον Βόλο η Ξάνθη, σπουδαίο διπλό (1-3) με εξαιρετική εμφάνιση

Newsroom

Η Ξάνθη ξέσπασε στον Βόλο! Πέτυχε σπουδαία νίκη χάρη στην εντυπωσιακή της εμφάνιση και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση και κυρίως ξαναβρήκε τη σχέση της με τα δίχτυα! Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε πετύχει πριν από τη σέντρα μόνο 14 γκολ και μόλις 2 στο πρώτο ημίχρονο. Παρέμενε χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο από το παιχνίδι με τον Βόλο στον πρώτο γύρο! Και έναν γύρο μετά όχι μόνο σκόραρε στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά πέτυχε και τρία γκολ και έφτασε εύκολα στη νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο της εξάδας.

Στο 41' ο Μπαξεβανίδης πέτυχε ένα τρομερό γκολ με απευθείας βολέ και η Ξάνθη πήγε με 0-1 στα αποδυτήρια, καθώς ο Μουνίθ νικήθηκε από τον Άμπαντ στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Κομίνης με την υπόδειξη του VAR στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος επέστρεψε με γκολ του Γέντρισεκ στο 56', αλλά στο 67' ο Οικονόμου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Στο 73' ο Εντουάρντο με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ξάνθη και μετά από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του σκόρερ, έγινε και το 1-3. Ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επιστροφή χτύπησε στα πόδια του Φεράρι και κατέληξε στα δίχτυα. 

«Όλα μας βγήκαν κόντρα, όλα πήγαν ανάποδα», τόνισε ο Ισπανός προπονητής του Βόλου Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, ενώ ο συνεργάτης του Παράσχου, Παναγιώτης Γκουτσίδης είπε πως «ήταν σημαντική νίκη με ευρύ σκορ, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς».

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Βιγιάρες, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53΄Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46' Τόρες), Γέντρισεκ (71' Δημόπουλος)

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Στάρτζεον, Τεσέιρα (81' Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Ντε Αμορίμ (61' Σόσα), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (46' Κάστρο), Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί

Βόλος ΝΠΣSuperLeague1SuperLeagueΞάνθη ΠΑΕποδόσφαιρο