Αθλητισμός|12.01.2020 18:17

Επίσημα Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό! Αυτοί είναι οι συνεργάτες του (pics)

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Κεστούτις Κεμζούρα και λίγη ώρα αργότερα επικύρωσε την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος, έπειτα από πεντέμισι χρόνια, ανέλαβε ξανά την μπασκετική ομάδα των «ερυθρόλευκων». Ο άνθρωπος που οδήγησε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης στο Final Four του 2013, έχει ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ομάδας και τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague, ενώ από το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να χτίσει τον νέο Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του Μπαρτζώκα είναι διάρκειας 2,5 ετών.

«H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας διάρκειας δυόμιση ετών» ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας, ενώ στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο έμπειρος κόουτς έχει στο πλευρό του τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Το Who is Who του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1965 στην Αθήνα και έγραψε ιστορία το 2013 με τον Ολυμπιακό, όταν έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Υπήρξε παίκτης του Αμαρουσίου, ωστόσο, σοβαροί τραυματισμοί τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει νωρίς τα παρκέ και σε ηλικία μόλις 22 ετών να στραφεί στην προπονητική. Ξεκίνησε από ομάδες της ΕΣΚΑ (Πεύκη, Κηφισιά, Βριλήσσια), ενώ το 2003 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Αμαρουσίου υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Στην συγκεκριμένη θέση παρέμεινε ως το 2006.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Ολύμπια Λάρισας, όπου παρέμεινε (ως πρώτος προπονητής) μέχρι το 2009. Τη σεζόν 2009-10 επέστρεψε στο Μαρούσι ως head coach. Τα δύο επόμενα χρόνια "κάθισε" στον πάγκο του Πανιωνίου (2010-2012), ενώ το καλοκαίρι του 2012 διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Με την ομάδα του Πειραιά έγραψε ιστορία οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην Back2Back κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013 στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και λίγους μήνες μετά το Intercontinental Cup. Τη σεζόν 2015-16 μετακόμισε στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν Κράσνονταρ, με την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα (2016-2017), ενώ το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Ρωσία για χάρη της Κίμκι.

Τίτλοι

Ομαδικοί
2013 κατάκτηση Ευρωλίγκας
2013 κατάκτηση Intercontinental Cup

Προσωπικοί
2012-13 Προπονητής της χρονιάς στην Euroleague
2009-2010 Προπονητής της χρονιάς στην Α1»

Οι συνεργάτες του

Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν και τυπικά το τέλος στη συνεργασία τους με τον Λιθουανό τεχνικό, ο οποίος αρχικά ήταν βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.  Ως head coach, ο πρώην πλέον τεχνικός του Ολυμπιακού, μέτρησε εφτά νίκες και δέκα ήττες στη Euroleague.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μπαρτζώκας θα έχει στο πλευρό του τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του Χρήστο Παππά, με τον οποίο ήταν μαζί και στο πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό (2012-2014), προηγουμένως στον Πανιώνιο αλλά και αργότερα σε Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα και Χίμκι. Επίσης, στο τιμ του θα βρίσκεται και ο Γιώργος Μποζίκας, ο οποίος ήταν δίπλα του σε Κουμπάν και Χίμκι.

Στην προπονητική ομάδα θα βρίσκεται και ο Μιχάλης Καλαβρός, ο οποίος προσελήφθη στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι έπειτα από εισήγηση του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ ρόλο θα αναλάβει και ο μέχρι πρότινος δημοσιογράφος, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει στην Χίμκι. Γυμναστής στην ομάδα θα παραμείνει ο Ανδρέας Γκατζούλης.

Το τέλος του Κεμζούρα

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Κεμζούρα ανέφερε τα εξής: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον κόουτς Κεστούτις Κεμζούρα. Ο Λιθουανός τεχνικός υπηρέτησε τον Ολυμπιακό για ενάμιση χρόνο με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό για το καλό της ομάδας. Θέλουμε να ευχηθούμε στον coach Κεμζούρα, έναν αληθινό κύριο, καλή συνέχεια στην καριέρα του».

μπάσκετΚεστούτις ΚεμζούραΟλυμπιακόςΓιώργος ΜπαρτζώκαςEuroleague