Αθλητισμός|12.01.2020 20:41

Φόβος και τρόμος η «εξάσφαιρη» Μάντσεστερ Σίτι με ρέκορντμαν Αγουέρο (vid)

Newsroom

Ποιος είδε τη Μάντσεστερ Σίτι και δεν την φοβήθηκε. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να υπολείπεται της Λίβερπουλ στη μάχη για την κατάκτηση της Premier League, ωστόσο προκάλεσε τρόμο απέναντι στην Αστον Βίλα την οποία ισοπέδωσε νικώντας με 6-1 εκτός έδρας! Οι «πολίτες» σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας καθώς ξεπέρασαν τη Λέστερ, όμως παραμένουν στο -14 από τη Λίβερπουλ που έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Μαχρέζ, ο οποίος στο 24' πέτυχε και δεύτερο γκολ (2-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα (28') ο Αγουέρο «έγραψε» το 3-0 έπειτα από ασίστ του Ντε Μπρόινε, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 0-4 χάρη σε τέρμα του Γκαμπριέλ Ζεσούς (45+1'). Η ομάδα του Μάντσεστερ παρέμεινε με το πόδι στο... γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αγουέρο σκόραρε άλλα δύο γκολ (57', 81') πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Μάλιστα ο Αργεντινός φορ έφτασε τα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Βάρντι που έχει 17.

Ο Αγουέρο έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των κορυφαίων ξένων στην Premier League με 176 τέρματα ενώ, ανέβηκε και συνολικά στην πέμπτη θέση των σκόρερ. Παράλληλα, ο 31χρονος στράικερ κατέχει πια τα περισσότερα χατ-τρικ (12) στην Premiership ξεπερνώντας τον Άλαν Σίρερ.

Το μόνο που πέτυχε η Αστον Βίλα ήταν να μειώσει στο 91' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Γκαζί (1-6).

Τα highlights του ματς

Άστον ΒίλαποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιPremier League