Αθλητισμός|12.01.2020 23:04

«Βασίλισσα» στην Τζέντα η Ρεάλ, επικράτησε στα πέναλτι της Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο ισπανικό ποδόσφαιρο επικρατώντας στον τελικό του Σούπερ Καπ της... μισητής συμπολίτισσας Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι με 4-1. Επειτα από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με αρκετές φάσεις για γκολ και έντονο σασπένς, οι δυο ομάδες χρειάστηκε να φτάσουν στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους καθώς τόσο το 90λεπτο, όσο και η παράταση έληξαν δίχως γκολ (0-0).

Στα πέναλτι, ο Καρβαχάλ πέτυχε το 1-0 και ο Σαούλ σημάδεψε το δοκάρι. Ο Ροντρίγκο «έγραψε» το 2-0 για τη Ρεάλ και ο Κουρτουά στη συνέχεια, απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Τόμας. Ο Μόντριτς πέτυχε και το τρίτο πέναλτι των Μερένχες (3-0), ενώ εύστοχος ήταν και ο Τρίπιερ (3-1). Ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την τελευταία κρίσιμη εκτέλεση και δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 4-1 και χαρίζοντας το τρόπαιο στη Βασίλισσα.

Με αυτή την κατάκτηση η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ισπανία, έφτασε τα 11 Σούπερ Καπ, προσθέτοντας άλλη μια κούπα στην ατελείωτη συλλογή της, ενώ και ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν πέτυχε το απίθανο 9x9 σε τελικούς!

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΣούπερ Καπ ΙσπανίαςποδόσφαιροΡεαλ Μαδρίτης