Αθλητισμός|13.01.2020 18:09

Έντονη κριτική Ινιέστα σε Μπαρτσελόνα για Βαλβέρδε - Επικρατέστερος ο Ποτσετίνο

Newsroom

Οι χειρισμοί της Μπαρτσελόνα στο θέμα προπονητή και το άδειασμα στον Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την αποτυχία στο Ισπανικό Σούπερ Καπ, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αρκετών πρώην παικτών της Μπαρτσελόνα. Τον τεχνικό των Καταλανών έσπευσαν να υποστηρίξουν τόσο ο Λουίς Ενρίκε, όσο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ ο Αντρές Ινιέστα άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για τη λανθασμένη διαχείριση, καθώς ο Βαλβέρδε παραμένει προπονητής, έχουν αρχίσει όμως οι επαφές με άλλους τεχνικούς. 

«Η συμπεριφορά της Μπαρτσελόνα είναι άσχημη. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στον προπονητή. Ο τρόπος είναι αυτός που πειράζει περισσότερο. Τώρα ο Βαλβέρδε έχει αποδυναμωθεί πλήρως. Ελπίζω η κατάσταση στην ομάδα να λυθεί γιατί αυτό που συμβαίνει δεν είναι ευχάριστο, ούτε για προπονητή, ούτε για τους παίκτες ούτε για τους οπαδούς», δήλωσε ο Ινιέστα, που τα λόγια του έχουν ιδιαίτερα βαρύτητα.

Επικρατέστερος ο Ποτσετίνο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει ακόμη στον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά την τελευταία διοικητική σύσκεψη, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως προτάθηκε η θέση στον Τσάβι, που αρνήθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά δείχνει ενδιαφέρον να αναλάβει το καλοκαίρι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει πως η Μπαρτσελόνα ίσως αναζητήσει προπονητή για έξι μήνες! Πάντως τα περισσότερα ισπανικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως επικρατέστερο να αναλάβει τον Αργεντινό τεχνικό, πρώην της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αν και στο παρελθόν είχε τονίσει πως είναι δύσκολο να εργαστεί στην Μπαρτσελόνα, λόγω του ιστορικού του στην Εσπανιόλ

Η Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει και αγωνιστικά προβλήματα, καθώς χάνει για τέσσερις μήνες τον Λουίς Σουάρες, αν και δεν σκοπεύει να αποκτήσει κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή στη θέση του.

Αντρές ΙνιέσταΕρνέστο ΒαλβέρδεΜαουρίτσιο ΠοτσετίνοποδόσφαιροΜπαρτσελόνα