Αθλητισμός|13.01.2020 19:19

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γύρισε στον Ολυμπιακό και μίλησε για το πάρκινγκ στο ΣΕΦ!

Newsroom

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον μεγάλο λιμάνι και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού (14/01) κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για την 19η αγωνιστική της Euroleague. Είναι γνωστό πως ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον πάγκο των ερυθρολεύκων το 2014, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις στην διάρκεια της media day του Ολυμπιακού: «Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, τώρα ήρθα με πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα με εξαίρεση τρεις παίκτες. Πιο πολύ στα γραφεία είναι ίδια τα άτομα.

Κι εγώ δεν είμαι ίδιος με αυτό που ήμουν πριν από πέντε χρόνια. Πιο δύσκολη ήταν η προηγούμενη φορά που ήρθα, γιατί ο Ολυμπιακός τότε ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ τώρα δεν είναι τόσο καλά. Η απόφασή μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική, αλλά επαγγελματική. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι μεγάλο brand name και όλοι θέλουν να δουλέψουν. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα». Για την αποδοχή που πιστεύει πως θα έχει από τον κόσμο είπε:« Στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε τα συναισθήματα. Όταν γυρίσαμε μετά την Ευρωλίγκα είχε 20.000 κόσμο στο πάρκινγκ κι εγώ έφυγα στο ίδιο πάρκινγκ.

Είμαι προετοιμασμένος για τα ακραία συναισθήματα αποθέωσης, αγάπης και το αντίθετο. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».Για το αν έχει προλάβει να ασχοληθεί με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε ασχοληθεί με τις προσθήκες. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για τα παιχνίδια. Μετά την διπλή αγωνιστική, θα έχουμε μια ευχέρεια μεγαλύτερη. Αναζητείται σταθερότητα, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοση. Η ομάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στις ασίστ, οπότε πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα και επίσης να μπουν κάποιοι κανόνες στην άμυνα».

EuroleagueμπάσκετΓιώργος ΜπαρτζώκαςΟλυμπιακός