Αθλητισμός|14.01.2020 00:58

Τέλος ο Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα! Ονομα-έκπληξη το φαβορί για τον πάγκο

Newsroom

Τέλος εποχής για τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα! Ο Βάσκος τεχνικός απολύθηκε από τον καταλανικό σύλλογο έπειτα από σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Στο... ζύγισμα φαίνεται ότι δεν μέτρησε ούτε η αποδοχή που είχε και η στήριξη που του παρείχαν σε όλες τις κρίσεις οι σούπερ σταρ της ομάδας Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες, ούτε και το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga αλλά και εντός και των υπολοίπων στόχων (Champions League και Κύπελλο).

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (13/1) υπήρξε έκτακτη σύσκεψη του Βαλβέρδε με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιόζεπ Μαρί Μπαρτομέου, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου και των αθλητικών διευθυντών Ερίκ Αμπιντάλ και Ραμόν Πλάνες προκειμένου να βρεθεί ο διάδοχός του. Και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης φαβορί φέρεται να είναι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος είχε απολυθεί από την Μπέτις τον Μάιο του 2019.

Ο Βαλβέρδε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Μάιο του 2017, οπότε διαδέχθηκε τον Λουίς Ενρίκε. Στη διάρκεια της θητείας του κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα (2018, 2019), ένα Κύπελλο (2018), ένα Σούπερ Καπ (2018) αλλά απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη, όπου υπέστη δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς με... επικές ανατροπές από τη Ρόμα το 2018 κι από τη Λίβερπουλ το 2019.

T

Κίκε ΣετιένLa LigaΕρνέστο ΒαλβέρδεΜπαρτσελόναποδόσφαιροπροπονητής