Αθλητισμός|14.01.2020 23:29

Euroleague: Η Άλμπα χάλασε το ντεμπούτο του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό

Newsroom

Το κλίμα στο ΣΕΦ πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν εορταστικό. Ο κόσμος αποθέωσε τον Μπαρτζώκα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, λίγο αργότερα χειροκρότησε τον Βασίλη Σπανούλη στη διάρκεια της τιμητικής του βράβευσης από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώ κάποια στιγμή ένας φίλος της ομάδας έκανε γονατιστός πρόταση γάμου στην αγαπημένη του!

Όλοι πίστευαν πως εύκολα ή δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα έφευγαν νικητές απέναντι στην Αλμπα, μια ομάδα που δεν είναι δα και κανένα φόβητρο. Ελα όμως που όλα πήγαν… στραβά για την ομάδα του Πειραιά.  Η Αλμπα Βερολίνου επικράτησε με 93-86 τελειώνοντας το ματς με ποσοστό ευστοχίας 56,5% στα τρίποντα (13/23) κάτι που δείχνει πως οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» ξανά από την περιφερειακή τους άμυνα. Η Αλμπα είχε σε μεγάλη μέρα τους Έρικσον (22π.), Χέρμανσον (15π.) και Γκιεντράιτις (16π.). Από τον Ολυμπιακό πάλεψαν φιλότιμα οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου και Κόνιαρης. Την ίδια στιγμή όμως οι Αμερικανοί της ομάδας Ρότσεστι, Πολ, Μπόλντγουιν και Ρούμπιτ είχαν όλοι μαζί μόλις 16 πόντους.

Αυτή ήταν η δωδέκατη ήττα για τον Ολυμπιακό σε σύνολο 18 αγώνων που πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. O Ολυμπιακός βρέθηκε από νωρίς στα… σχοινιά με την Άλμπα να τον «σφυροκοπάει» από τα 6,75μ. Οι Γερμανοί τελείωσαν το ημίχρονο έχοντας 9/14 τρίποντα με την άμυνα των «ερυθρολεύκων» να δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται στα… χαμένα. Επιθετικά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν είχαν ηρεμία, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ούτε μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ. Η Αλμπα με ηγέτες τους Ερισκον και Πέιτον πέρασε μπροστά με 30-41.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά άρχισε να αντιδρά αυξάνοντας το επίπεδο της πίεσης στην άμυνας. Ο Βασίλης Σπανούλης στην επίθεση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του κάτι που συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Πειραιά να περνάει μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Βεζένκοφ (71-68).

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την Αλμπα να τρέχει ένα επιμέρους 2-12, οι συνθήκες του αγώνα άλλαξαν ξανά έτσι δραματικά εις βάρος του Ολυμπιακού. Στο τέλος ο Σπανούλης κατέθεσε ψυχή, μοίρασε ασίστ, έκανε κλεψίματα, πέτυχε καθοριστικούς πόντους. Πρίντεζης και Κόνιαρης ακολούθησαν τον Kill Bill με στόχο την ανατροπή, οι «ερυθρόλευκοι μείωσαν στον πόντο 86-87 και είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε 11'' πριν από το τέλος ο Σπανούλης δεν βρήκε τον στόχο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 42-50, 71-68, 86-93

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 2, Μπάλντουιν 6, Πολ 4 , Κόνιαρης 11 (3), Σπανούλης 14 (9 ασίστ), Μιλουτίνοβ 15 , Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης 15 , Παπανικολάου 7 (1), Ρούμπιτ 5

ΑΛΜΠΑ (Ρενέσες): Σίβα 12 (2), Γκιφάι 4 , Έρικσον 22 (6/9 τρίποντα), Μάτισεκ, Σνάιντερ, Χέρμανσον 18 ( 6 ασίστ), Όγκμπε 3 (1), Γκεντράιτις 15 (3), Τίμαν 4, Κάβανο, Νόκο 4, Σίκμα 11.

Αλμπα ΒερολίνουEuroleagueμπάσκετΟλυμπιακός