Αθλητισμός|14.01.2020 23:22

«Μπλακ άουτ» και ήττα για την Εθνική πόλο ανδρών από την Ιταλία

Newsroom

Ενα «μπλακ άουτ» στην τρίτη περίοδο οδήγησε την Εθνική πόλο ανδρών στην ήττα με 10-6 από την Ιταλία στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική ομάδα είχε καλά διαστήματα αλλά οι ανώτεροι Ιταλοί, που παραδοσιακά αποτελούν «κακό δαίμονα», εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη, την αναποτελεσματική άμυνα και το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω της «γαλανόλευκης», προκειμένου να φτάσουν στην επικράτηση δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μολονότι παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στα πρώτα δύο οκτάλεπτα (με σκορ 1-2 και 4-4), στο τρίτο έχασε τη συγκέντρωσή της και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά (7-4), μειώνοντας τελικά σε 7-5. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Γκουανζού, ωστόσο, διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τέλους κρατώντας τουλάχιστον στο +2 τη διαφορά των γκολ και κλείνοντας τελικά το ματς στο +4 (10-6).

Επόμενη αντίπαλος για την Εθνική είναι η Γεωργία το απόγευμα της Πέμπτης (16/1, 17.00) στο ματς που πιθανότατα θα κρίνει τη δεύτερη θέση του ομίλου καθώς οι Γεωργιανοί επικράτησαν της έτερης ομάδας του ομίλου, Γαλλίας, που θα αποτελέσει τον τρίτο και τελευταίο αντίπαλο.

Σημειωτέον ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δοθεί ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο...

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης. 

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόσια. 

Εθνική ΙταλίαςΕθνική ΠόλοΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο