Αθλητισμός|15.01.2020 12:18

Η Μπάγερν στον δρόμο του Παναθηναϊκού -Το πρόγραμμα της Euroleague

Newsroom

Ιδανική ευκαιρία για να κερδίσει βαθμούς και… ψυχολογία με δυο συνεχόμενες νίκες έχει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, με δυο εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Μπάγερν (15/01, 21.00, NovaSports2) και  Ζαλγκίρις (17/01). Η αρχή γίνεται το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Μπάγερν την οποία είχε καταφέρει να κερδίσει και στο Μόναχο στο ματς του πρώτου γύρου με 75-87.

Το παιχνίδι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον Νικ Καλάθη. Ο έμπειρος γκαρντ των πρασίνων απέχει μόλις τέσσερις πόντους από το να συμπληρώσει τους 2.000 στην Euroleague και να γίνει ο 35ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα τα έχει καταφέρει. Επίσης έχει την ευκαιρία να ανέβει στην τέταρτη θέση των καλύτερων πασέρ  όλων των εποχών. Ο Καλάθης έχει στο ενεργητικό του 1.172 ασίστ, ενώ μπροστά του βρίσκεται με μια  περισσότερη ο Τόμας Ερτέλ (1.173), ενώ πιο ψηλά (στην τρίτη θέση) βρίσκεται ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Αρμάνι με 1.187 ασίστ.

«Θα χρειαστούμε πάθος από τους παίκτες, τους οπαδούς και όλους στην ομάδα. Αυτές είναι δύο μεγάλες εβδομάδες για εμάς» δήλωσε για τις δυο εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο. Αναφερόμενος στον Άντι Ράουτινς που θα κάνει το ντεμπούτο του δήλωσε: «Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Θα πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής, αλλά θα χρειαστεί μία εβδομάδα με δέκα μέρες για να ενσωματωθεί στο σύστημά μας». Οι «πράσινοι» θυμίζουμε πως έχουν ρεκόρ 10-8 ενώ η Μπάγερν είναι στο 6-12. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι: Ντάνιελ Ιερεθουέλο, Σρέτεν Ράντοβιτς και Πέτρι Μαντύλα.

Το πρόγραμμα(18η αγωνιστική)

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

19.00 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Μπασκόνια, Novasports4HD

20.00 Ερυθρός Αστέρας – Ζάλγκιρις Κάουνας, Novasports3HD

21.00 Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου, Novasports2HD

μπάσκετEuroleagueΠαναθηναϊκόςΜπάγερν Μονάχου