Αθλητισμός|15.01.2020 19:59

Καταγγελία FIFPRO για Αρη: «Σταματήστε την κακομεταχείριση στον Μενέντεζ» (vid)

Newsroom

Καταγγελία-σοκ έκανε η Παγκόσμια Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για κακομεταχείριση του Αλεξ Μενέντεζ από τον Αρη έπειτα από βίντεο που απέστειλε στη FIFPRO ο Ισπανός ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» και το οποίο ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της. Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντάει η ΠΑΕ Αρης που κάνει λόγο για fake βίντεο.

Ο παίκτης του Αρη, ο οποίος βρίσκεται σε δυσμένεια από την ΠΑΕ, πέτυχε την άμεση κινητοποίηση της FIFPRO με το βίντεο που απέστειλε και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου. Η Παγκόσμια Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών καλεί τον πρόεδρο του συλλόγου Θόδωρο Καρυπίδη και τον τεχνικό διευθυντή Αγγελο Χαριστέα να σταματήσουν την κακομεταχείριση του παίκτη. 

Όπως αναφέρει η FIFPRO στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο Αρης έχει να καταβάλει τους μισθούς του ποδοσφαιριστή από τον Ιούλιο του 2019 και την 5η Ιανουαρίου έδωσε εντολή στον παίκτη να προπονείται υποχρεωτικά δύο φορές την ημέρα μόνος του, στις 7.30 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα, τονίζεται ότι δεν υπάρχει παρουσία προπονητή ή γιατρού που είναι υποχρεωτική.

Η ανακοίνωση της FIFPRO

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η FIFPRO απαιτεί από τον Θοδωρή Καρυπίδη και τον Αγγελο Χαριστέα, πρόεδρο και αθλητικό διευθυντή του Αρη αντίστοιχα, να σταματήσουν άμεσα την κακομεταχείριση στον Αλεχάνδρο Μενέντες. Ο ελληνικός σύλλογος ωθεί τον Ισπανό παίκτη να φύγει χωρίς να τον πληρώνει και τον αφήνει να προπονείται μόνος του.

"Η συμπεριφορά του Αρη είναι ανεπίτρεπτη" τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIFPRO, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν, ο οποίος πρόσθεσε: "Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να πληρώνεται και να προπονείται με τους συμπαίκτες του". Το συμβόλαιο του Μενέντες με τον Αρη εκπνέει στις 30 Ιουνίου. Ο Αρης δεν έχει πληρώσει το μισθό του από τον Ιούλιο του 2019. Από τις 5 Ιανουαρίου ο Μενέντες προπονείται ξεχωριστά από την πρώτη ομάδα. Εχει δύο προπονήσεις. Μία στις 07.30 το πρωί και μία στις 15.00. Επίσης ο Μενέντες προπονείται χωρίς προπονητή ή γιατρό κάτι το οποίο υποχρεούται να έχει.

Η διοίκηση του Αρη δεν έχει εξηγήσει γιατί προπονείται μόνος του. "Απαιτώ να προπονούμαι ξανά με τους συμπαίκτες μου", είπε ο Μενέντες στη FIFPRO και πρόσθεσε: "Τηρώ το πρόγραμμα του συλλόγου αλλά προπονούμαι σε άθλιες συνθήκες". Ο Μενέντες γνωρίζει πως ο Αρης θέλει να τον διώξει. "Μου το έχουν ήδη πει αυτό"».

Στο βίντεο που αναρτήθηκε, υπάρχουν πλάνα με τουαλέτες και αποδυτήρια που είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ δείχνοντας το προπονητικό κέντρο ο παίκτης ακούγεται να λέει: «Κανένας προπονητής, τίποτα. Είναι 8.18 το πρωί και πρέπει να προπονηθώ μόνος μου».

Αντιδρούν έντονα στον Αρη

Από τον Αρη πάντως ισχυρίζονται πως το βίντεο είναι ψεύτικο και δεν είναι αυτά τα αποδυτήρια στο Νέο Ρύσιο. Γι' αυτο και, όπως αναφέρουν σε επίσημη ενημέρωση, η διοίκηση έχει αναθέσει την υπόθεση στη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον ΠΣΑΠ και την FIFPRO αλλά και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες καταθέτοντας μήνυση εις βάρος του Μενέντεζ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

T

Άγγελος ΧαριστέαςΑρηςποδόσφαιροFIFPROΑλεξ ΜενέντεζΘόδωρος Καρυπίδης