Αθλητισμός|15.01.2020 18:04

Η ελίτ του παγκοσμίου τένις μάζεψε 5 εκατ. δολάρια για τους πυροπαθείς στην Αυστραλία (vid)

Newsroom

Ο αγώνας της ανακούφισης των πυροπαθών της Αυστραλίας (Rally For Relief) που ολοκληρώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στο Rod Laver Arena της Μελβούρνης έστειλε δυνατά μηνύματα σε όλο τον πλανήτη και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό που θα αποδοθεί σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην χώρα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Νικ Κύργιος, ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ντομινίκ Τιμ, ο Αλεξάντερ Σβέρεφ, η Σερένα Ουίλιαμς, η Καρολίν Βοσνιάκι, η Ναόμι Οσάκα και η Κοκό Γκάουφ έλαβαν μέρος στο φιλανθρωπικό γκαλά που ήταν μια γιορτή του τένις στην οποία συγκεντρώθηκαν σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια, για τα θύματα των πυρκαγιών της Αυστραλίας. 

T

Η ελίτ του παγκοσμίου τένις ένωσε τις δυνάμεις της για την ανακούφιση των θυμάτων. Όλα τα εισιτήρια κόστιζαν 59 δολάρια και όλα τα έσοδα διατέθηκαν για τον φιλανθρωπικό σκοπό. Η Rod Laver Arena γέμισε ασφυκτικά με τους φίλους του τένις να βλέπουν από κοντά τους αστέρες του παγκοσμίου τένις.

Η βραδιά κορυφώθηκε με αγώνα επίδειξης ανάμεσα σε δυο ομάδες, την ομάδα της Σερένα Ουίλιαμς και την ομάδα της Καρολίν Βοσνιάκι και ολοκληρώθηκε με ένα σετ μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Νικ Κύργιου στο οποίο νίκησε ο Ελβετός με 7-6 (6). 

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωση έγιναν πολλές επώνυμες και ανώνυμες δωρεές, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 4.826.014 δολάρια, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε πως μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ θα προσφέρουν 250.000 δολάρια.

T

ΑυστραλίαΝόβακ ΤζόκοβιτςΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορπυργκαγιέςΡότζερ ΦέντερερΑυστραλιανό ΌπενΡάφαελ Ναδάλ