Αθλητισμός|16.01.2020 09:34

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς «υποκλίθηκε» στη «βασίλισσα» των triple double (vid)

Newsroom

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ κι αυτή την στιγμή θεωρείται ίσως το πιο «καυτό» όνομα του αμερικάνικου γυναικείου μπάσκετ.Πρόσφατα σε παιχνίδι των «Ducks» πέτυχε το 22ο  triple double της (!) , γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ΛεΜπρον Τζέιμς ο οποίος πόσταρε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στα social media λέγοντας της «συνέχισε βασίλισσα Σαμπρίνα».

Η 22χρονη γκαρντ αγωνίζεται στο Ορεγκον και αυτό για το οποίο ξεχωρίζει είναι η μαχητικότητα με την οποία αγωνίζεται αλλά και η ικανότητα της σε πολλούς ταυτόχρονα τομείς(σκορ, άμυνα, ασίστ, ριμπάουντ, κλεψίματα κ.λπ.). Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως της έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «βασίλισσα των triple double», εξαιτίας της έφεσης της να τελειώνει με διψήφιους αριθμούς πόντων, ασίστ και ριμπάουντ.

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1997  στην Καλιφόρνια και είναι κόρη Ρουμάνων μεταναστών. Ο πατέρας της Νταν Ιονέσκου έφυγε από την χώρα του το 1989 με την σύζυγο του να τον ακολουθεί στην Αμερική λίγα χρόνια μετά(το 1995). Η Σαμπρίνα έχει έναν δίδυμο αδελφό τον Έντι ο οποίος γεννήθηκε 18 λεπτά έπειτα από αυτήν κι ο οποίος επίσης αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Η ίδια αναφερόμενη στην ικανότητα της να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο έχει διηγηθεί: «Οταν ήμουν μικρότερη, συνήθως έπαιζα με μεγαλύτερα αγόρια. Σε αυτά τα παιχνίδια σπάνια μου έδιναν πάσα, οπότε έβρισκα τρόπους μέσα από ριμπάουντ, από κλεψίματα να παίρνω την μπάλα, εξασκήθηκα πολύ σε αυτό..». Φυσικά είχε άπειρες προτάσεις να εγκαταλείψει το κολεγιακό πρωτάθλημα και να ενταχθεί σε ομάδα του WNBA, ωστόσο η ίδια προτίμησε να ολοκληρώσει την 4αετή φοίτηση και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με το Ορεγκον.

T

ΛεΜπρόν ΤζέιμςΣαμπρίνα ΙονέσκουNCAAμπάσκετ