Αθλητισμός|16.01.2020 18:29

Σουβλάκι Τσιτσιπάς: «Σβήνει» τον πόνο των πυροπλήκτων στην Αυστραλία

Newsroom

Αν η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Στέφανου Τσιτσιπά η Αυστραλία είναι η χώρα που απογείωσε την καριέρα του. Αυτό έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο 21χρονος τενίστας και όχι άδικα εάν αναλογιστεί κανείς πως η αφετηρία για την ξέφρενη πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε από τα τουρνουά της Ωκεανίας και ειδικά του Αυστραλέζικου όπεν όπου οι ομογενείς ζουν το δικό τους όνειρο μαζί φυσικά με τον Νίκ Κύργιο.

T

Με ποδοσφαιρικές αντιδράσεις

Ο Τσιτσιπάς αποθεώνεται σε κάθε του βήμα στην Αυστραλία, δέχεται βροχή από προσκλήσεις και οι ομογενείς δεν διστάζουν να τον ακολουθούν και να τον αποθεώνουν ακόμα και έξω από τα κορτ που αγωνίζεται εάν φυσικά δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για να τον υποστηρίξουν με ποδοσφαιρικά και άκρως ελληνικά συνθήματα που πολλές φορές ενοχλούν τους απανταχού λάτρης των αυστηρών πρωτοκόλλων που ισχύουν στο άθλημα.

Πυροσβεστήρας το σουβλάκι Τσιτσιπά

Ενα από τα μεγάλα σουξέ του Τσιτσιπά ήταν το «σουβλάκι του Στέφανου Τσιτσιπά». Πρόκειται για μία έμπνευση των Ελλήνων ιδιοκτητών του διάσημου σουβλατζίδικου  «Σταλακτίτες» της Μελβούρνης, μετά την πρώτη πρόκριση Ελληνα τενίστα στα ημιτελικά του Australian Open και δεν είναι τίποτε άλλο από την αγαπημένη συνταγή του Ελληνα τενίστα. Από τότε το «σουβλάκι Τσιτσιπά» ξεπουλάει καθώς χιλιάδες Αυστραλοί σπεύδουν από κάθε γωνιά της Ωκεανίας για να το δοκιμάσουν.

Το παραδέχτηκε ο Τσιτσιπάς

Οι ιδιοκτήτες του σουβλατζίδικου και ο Τσιτσιπάς έκαναν ένα ακόμα βήμα μπροστά. Συμφώνησαν τα έσοδα από το συγκεκριμένο προϊόν να δοθούν στους πυρόπληκτους των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Τη συνεργασία επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά τη νίκη του στη φιλική αναμέτρηση με τον Ματέο Μπερετίνι στο «Kooyong Classic», ένα φιλανθρωπικό τουρνουά (14-16/1) στη Μελβούρνη για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Κοστίζει 10 Ευρώ και έχει ρόδι, μέντα και αρνί

Το Tsitsipas Souvlaki πάντως δεν το λες και φτηνό καθώς κοστίζει 16 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 10 ευρώ. Βέβαια, τόσο κάνουν γενικώς τα σουβλάκια στην Αυστραλία και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του συγκεκριμένου εστιατορίου. Μπορεί να είναι ακριβά για τα ελληνικά δεδομένα όμως στην Αυστραλία η τιμή είναι κανονική. Nα σημειωθεί πως η συνταγή του Τσιτσιπά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρόδι και μέντα και το κρέας είναι από αρνί.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΣπορσουβλάκι Τσιτσιπά