Αθλητισμός|17.01.2020 15:03

Euroleague: Τζάμπολ σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Newsroom

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα προσπαθήσουν να κλείσουν με χαμόγελο τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με εντός έδρας αναμετρήσεις σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ απέναντι σε Ζαλγκίρις (20.30, NovaSports1) και Μπάγερν (21.30, ΝovaSports2), αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» μετά το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπάγερν έχουν την ευκαιρία με νίκη να σιγουρέψουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στα πλέι οφ της Euroleague. Η Ζαλγκίρις προέρχεται από εκτός έδρας επιτυχία στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα. Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε κερδίσει στο Κάουνας με 85-86 με τον Καλάθη να πετυχαίνει 19 πόντους με 12 ασίστ.

«Το σύστημά της Ζαλγκίρις βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την ταχύτητα. Είναι μια παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Εμείς είμαστε στην τελευταία θέση στα τρίποντα που δίνουμε. Δεν είναι καλό αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μας κερδίζουν μετά την ντρίμπλα ή μετά το pick 'n roll. Όταν κάνουμε μια αλλαγή στην άμυνα δίνουμε ελεύθερα τρίποντα. Εκεί πρέπει να βελτιωθούμε», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην έκτη θέση με έντεκα νίκες ενώ η Ζαλγκίρις στην 15η με έξι νίκες. 

Ολυμπιακός: Ερχονται αλλαγές

Ο Ολυμπιακός μετά την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα καλείται να αντιμετωπίσει και την δεύτερη γερμανική ομάδα της διοργάνωσης, την Μπάγερν. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση δυο παικτών, ενός γκαρντ (θα αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Τσέρι) κι ενός παίκτη ρακέτας (αντί του Ριντ).

«Το παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις. Είμαστε λίγοι αριθμητικά, αυτό είναι δεδομένο. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε ήδη παίκτες. Τα πράγματα στην αγορά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πληρώσεις buy-out, γιατί οι καλοί παίκτες έχουν ομάδα αυτή την εποχή», παραδέχθηκε ο Μπάρτζώκας. Όσο για το αν ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ είπε: «Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς». Ο Ολυμπιακός είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας με επτά νίκες ενώ η Μπάγερν είναι τελευταία με έξι νίκες.

Το πρόγραμμα (20η αγωνιστική)

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια, Novasports2HD

19.00 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Βαλένθια, Novasports3HD

19.30 Αναντολού Εφές – Βιλερμπάν, Novasports4HD

20.00 Ερυθρός Αστέρας – Άλμπα Βερολίνου, Novasports5HD

20.30 Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου, Novasports1HD

21.30 Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας, Novasports2HD

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Χίμκι – Ρεάλ Μαδρίτης 102-94

Φενερμπαχτσέ – Μπαρτσελόνα 74-80

Μακάμπι Τελ Αβιβ – Αρμάνι Μιλάνο 69-63

ΖαλγκίριςEuroleagueΜπάγερν ΜονάχουΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςμπάσκετ