Αθλητισμός|18.01.2020 09:36

«Καίγονται» για νίκες ΠΑΟΚ και Αρης - Το πρόγραμμα της Basket League

Newsroom

Πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Βasket League. Το «μενού» της ημέρας (18/01) περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις.

Ο Άρης θέλει απαραίτητα την νίκη απέναντι στη Λάρισα προκειμένου να πάρει βαθμολογική ανάσα καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση με τέσσερις νίκες. Ο Βαγγέλης Αγγέλου επιστρέφει ως αντίπαλος στο Αλεξάνδρειο μετά την τελευταία του θητεία στον πάγκο των «κιτρίνων» σε ένα παιχνίδι και θα έχει στη διάθεση του και τον νεοαποκτηθέντα Ελαϊζα Τόμας.

Λίγο πιο ανατολικά η άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ που επίσης βρίσκεται στην τελευταία θέση με τέσσερις νίκες αναζητά εναγωνίως ένα εντός έδρας θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας που έχει διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του. Ο Χαραλαμπίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Σταύρο Σχίζα.

Η ΑΕΚ που τρέχει ένα καταπληκτικό σερί 10 νικών στο πρωτάθλημα υποδέχεται τον Ήφαιστο Λήμνου. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχει ήδη εννιά νίκες στο πρωτάθλημα ενώ η ΑΕΚ είναι πιο ψηλά με 11-4. Η «Ένωση» ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Ζήση στην ομάδα ο οποίος ωστόσο εκτιμάται πως δεν θα αγωνιστεί σε αυτό το ματς.

Το Ρέθυμνο υποδέχεται τον Ηρακλή με τις δυο ομάδες να μετρούν από έξι νίκες και εννιά ήττες. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από ήττα κόντρα στον Αρη ενώ το Ρέθυμνο ηττήθηκε με 71-61 από το Περιστέρι στην Αθήνα. Τέλος το Λαύριο (6-9) υποδέχεται τον Κολοσσό(5-10), ενώ ο Πανιώνιος(6-9) αντιμετωπίζει εντός έδρας το Περιστέρι(10-5).

Το πρόγραμμα (16η αγωνιστική)

Σάββατο 18/01

15.30 Ρέθυμνο-Ηρακλής  ERTSPORTS/ ΕΡΤ PLAY 4

15.45 Άρης-Λάρισα  ERTSPORTS/ ΕΡΤ PLAY 1

15.45 ΠΑΟΚ-Ιωνικός Ν.  ERTSPORTS/ ΕΡΤ PLAY 2

15.45 Λαύριο-Κολοσσός Ρ.  ERTSPORTS/ ΕΡΤ PLAY 3

17.00 ΑΕΚ-Ήφαιστος Λ.   COSMOTE SPORT4

17.45 Πανιώνιος-Περιστέρι  ΕΡΤ SPORTS LIVE

Κυριακή 19/01

19.15 Προμηθέας-Παναθηναϊκός  ΕΡΤ SPORTS LIVE

μπάσκετΑΕΚΙωνικός ΝικαίαςΠΑΟΚΉφαιστος ΛήμνουΛάρισαΑρηςBasket League