Αθλητισμός|19.01.2020 12:20

Οι «μάχες» του «Big 4» για κορυφή και εξάδα - Το πρόγραμμα της Super League

Newsroom

Η διεξαγωγή αγωνιστικής στα μέσα της ερχόμενη εβδομάδας φέρνει το πρόγραμμα της 19ης να ολοκληρώνεται την Κυριακή (19/1), δίχως αγώνα τη Δευτέρα (20/1). Το «μενού» έχει πέντε αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τα ανοικτά μέτωπα σε κορυφή και εξάδα. Η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Αττική, με τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) να αγωνίζονται εντός έδρας και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται ήδη βόρεια.

Στα Πηγάδια (15.00, ΕΡΤ) η Ξάνθη (6η θέση, 26 βαθμοί) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (7η θέση, 25 βαθμοί). Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον κακό τους δαίμονα τα τελευταία χρόνια και θα αναζητήσουν τη νίκη που θα τους εδραιώσει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η Ξάνθη βρίσκεται ένα πόντο πάνω από τον Παναθηναϊκό και θα ήθελε τουλάχιστον να διατηρήσει αυτό το μικρό προβάδισμα, με τις ισορροπίες από την 4η μέχρι την 10η θέση να είναι πολύ λεπτές

Στο ΟΑΚΑ (17.15, Novasports 2), η ΑΕΚ (3η θέση, 31 βαθμοί) υποδέχεται την ΑΕΛ (10η θέση, 23 βαθμοί). Η «Ενωση» προέρχεται από δυο διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες (με ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και Αστέρα για το κύπελλο) και θέλει να συνδυάσει την επιστροφή στην έδρα της με επιστροφή στις νίκες ενώ οι «βυσσινί» ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν εντός εξάδας.

Στο Περιστέρι (17.15, ΕΡΤ), ο Ατρόμητος (8η θέση, 25 βαθμοί) υποδέχεται τον Βόλο (11η θέση, 21 βαθμοί). Οι δυο ομάδες τα «είπανε» και μεσοβδόμαδα, με τους Βολιώτες να νικούν αλλά τους Περιστεριώτες να προκρίνονται. Οι γηπεδούχοι δείχνουν τελευταία ανεβασμένοι καθώς μείωσαν την απόσταση που είχαν από την 6η θέση την ώρα που η ομάδα της Μαγνησίας δείχνει να έχει κολλήσει βαθμολογικά.

Στην Τούμπα (18.00, PAOK TV) ο ΠΑΟΚ (2η θέση, 43 βαθμοί) υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (12η θέση, 18 βαθμοί). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να δώσει συνέχεια στις εντός έδρας επιτυχίας και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να καταβάλλει την αντίσταση των Αρκάδων, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα πήραν βαθμολογική ανάσα με την εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ

Στο «Καραϊσκάκης» (19.30), Novasports 1, ο Ολυμπιακός (1η θέση, 44 βαθμοί) υποδέχεται τον Αρη (5η θέση, 26 βαθμοί). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεβεί στην κορυφή και θέλουν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν εκεί, και οι «κιτρινόμαυροι» είναι μεν από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες όμως αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Το πρόγραμμα

15:00     Ξάνθη ΑΟ – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ Sports HD)

17:15     Ατρόμητος Αθηνών – Βόλος ΝΠΣ  (ΕΡΤ Sports HD)

17:15     ΑΕΚ – ΑΕΛ (Novasports 2HD)

18:00     ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (PAOK TV)

19:30     Ολυμπιακός – Αρης    (Novasports 1HD)

Η βαθμολογία

ΑρηςποδόσφαιροΟλυμπιακόςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΑΕΚSuper League 1