Αθλητισμός|19.01.2020 17:26

Εκανε... Μα-κέντα στην Ξάνθη και έπιασε τετράδα ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Οι δύο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό (1-0) στη Super League και τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) στο Κύπελλο, φαίνεται ότι αφύπνισαν τον Παναθηναϊκό που «απάντησε» με δύο σερί νίκες, αρχικά στη ρεβάνς-πρόκριση με τον ΠΑΣ (3-1) κι εν συνεχεία με την Ξάνθη για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Μακέντα, ξεπέρασε την ακριτική ομάδα στη βαθμολογία και εισήλθε ξανά στη ζώνη των πλέι οφ κατέχοντας πια την τέταρτη θέση. Εξαιρετικός ήταν στο ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς Ανουάρ, ενώ αγωνίστηκε και ο έτερος «νέος» Νάγκι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος του αγώνα καθόλη τη διάρκεια του 90λεπτου κι έφτασε σε μια δίκαιη νίκη παρά το «φτωχό» 1-0. Οι «πράσινοι», μολονότι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν καθολική υπεροχή, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα από την ακριτική ομάδα που έχασε έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ καθώς βρέθηκε εκτός εξάδας.

Το γκολ που έκρινε το ματς επιτεύχθηκε στο 50' έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Ζαχίντ με τον Μακέντα. Ο Νορβηγός -με καταγωγή από το Πακιστάν- δημιουργικός μέσος έβγαλε θαυμάσια ασίστ προς τον Ιταλό φορ, ο οποίος με ένα ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Αμπάντ.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στην παρθενική του εμφάνιση με το «τριφύλλι» ο Ανουάρ, ο οποίος έπαιξε και στα 90 λεπτά, ενώ καλά στοιχεία έδειξε και ο Νάγκι. Αμφότεροι μάλιστα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ο πρώτος στο 67' και ο δεύτερος στις καθυστερήσεις. Στο 89' η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαριέντος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στις εξέδρες του γηπέδου των Πηγαδίων βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, o οποίος έζησε πολύ έντονα τον αγώνα.

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον (58' Ντζουρίσκοβιτς), Εντουάρντο Τεσέιρα (72' Φοσέ), Κοβάσεβιτς, Σόσα (53' Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάσο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δωνης, Ζαχίντ (84' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάννης (67' Χατζηθεοδωρίδης), Μπεκ (72' Νάγκι), Ανουάρ, Μακέντα.

Tα highlights

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΞάνθη ΠΑΕ