Αθλητισμός|20.01.2020 21:46

Εκρηκτικός Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Οπεν

Newsroom

Σε καταπληκτική κατάσταση ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του Αυστραλιανού Οπεν. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν ασταμάτητος και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στον αντίπαλό του. Ο 21χρονος τενίστας «υπέταξε» σε λιγότερο από δύο ώρες τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-3) και θα αναμετρηθεί με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ στη φάση των «64» της διοργάνωσης.

Το νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη έδειξε ότι έρχεται με φόρα από το εκπληκτικό φινάλε που έκανε το 2019 με την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο, κι έχοντας στο πλευρό του το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό αλλά και τους χιλιάδες fans που έχει αποκτήσει πλέον στο τένις, έφτασε σε έναν θρίαμβο δείχνοντας ότι έχει πάει στην Αυστραλία για να φτάσει ψηλά. Αλλωστε και το 2019 η εκπληκτική πορεία του σταμάτησε στον ημιτελικό από τον Ράφα Ναδάλ.

T

«Δεν θυμάμαι το τελευταίο 6-0»

Και αμέσως μετά το παιχνίδι, το οποίο «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες χάνοντας μόλις πέντε γκέιμ, κερδίζοντας μάλιστα ένα σετ με 6-0(!), ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι στοχεύει στην κατάκτηση του Australian Open. «Θέλω πάντα να προσεγγίζω το τέλειο. Στο πίσω μέρος του μυαλό μου είχα το να παραμείνω ήρεμος και επιθετικός. Ήταν σχεδόν τέλειο το πρώτο σετ, δεν θυμάμαι πότε πήρα τελευταία φορά με 6-0. Δεν μπορώ να μην αναφέρω τον κόσμο. Θα πρέπει να πάρετε συνέντευξη από εκείνους και όχι από εμένα» δήλωσε αρχικά.

T

«Θέλω τίτλο»

Αναφορικά με το θερμό κοινό και τα συνθήματα που... ξέφυγαν λίγο, σχολίασε με χιούμορ: «Δεν μπορώ να πω ότι άκουσα πολλά καθώς ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Σας παρακαλώ στο επόμενο ματς να έχετε κάτι καινούργιο. Ορισμένες φορές περνάτε τα όρια αλλά και πάλι σας αγαπώ» και πρόσθεσε για τον στόχο του στο τουρνουά: «Η όλη εμπειρία πέρυσι ήταν απίστευτη. Ανατριχιάζω και μόνο που θυμάμαι αυτά που πέρασα εδώ πέρυσι. Θέλω να πάω καλύτερα και ακόμα να κατακτήσω και τον τίτλο».

T

«Μελβούρνη σε αγαπώ»

Λίγο προτού αποχωρήσει από το κορτ εν μέσω αποθέωσης ο Στέφανος έστειλε και την αγάπη του στη Μελβούρνη. «Μελβούρνη σε αγαπώ» έγραψε στο μήνυμά του στην κάμερα ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας.

T

Australian OpenΑυστραλιανό ΌπενΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορ