Αθλητισμός|20.01.2020 21:47

Τσιτσιπάς: Αυστηρό μήνυμα προς τους Ελληνες που τον υποστηρίζουν

Newsroom

Μπορεί να ξεκίνησε με επιβλητική νίκη στο Αυστραλιανό Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του πρώτου αγώνα έκανε μαθήματα καλής συμπεριφοράς στους ομογενείς που τον υποστηρίζουν με πάθος ξεπερνώντας ορισμένες φορές τα όρια με «ποδοσφαιρικά συνθήματα» κατά των αντιπάλων του.

Με το «καλημέρα» λοιπόν ο Τσιτσιπάς έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους τους οπαδούς του ζητώντας να στηρίζουν με κόσμια συνθήματα και να μην ασχολούνται με τους αντιπάλους.

Δεν θέλει να γίνει κάποιο επεισόδιο

Άλλωστε ο Ελληνας τενίστας έχει πάψει προ πολλού να είναι ο «πρωτάρης» στις διοργανώσεις και δεν θέλει να προκαλεί την συντηρητική κοινότητα του παγκοσμίου τένις, ούτε θέλει να δώσει λαβή για κάποιο επεισόδιο εάν τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται στα ελληνικά «μεταφραστούν» και πάρουν δημοσιότητα.

Έχει σκοπό να γαλουχήσει και τη νέα γενιά των φίλων του τένις μακριά από υβριστικά ή σκληρά συνθήματα που ακούγονται συνήθως σε ποδοσφαιρικά γήπεδα μεταξύ αντιπάλων οπαδών και φυσικά δεν θα επιθυμούσε να γίνει κάποιο διπλωματικό επεισόδιο με κάποιον από τους αντιπάλους του.

«Θέλω να σέβονται τον αντίπαλο»

Ετσι μετά τη νίκη που σημείωσε επί του Σαλβατόρε Καρούζο και τα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα σε βάρος του Ιταλού ο Τσιτσιπάς είπε: «Σε έναν αγώνα υπάρχουν δύο είδη υποστήριξης. Το ένα είναι να στραφούν οι οπαδοί σου εναντίον του αντιπάλου σου. Το άλλο είναι να δείξουν προς το πρόσωπό σου αληθινά καλή -χωρίς ακρότητες- υποστήριξη. Μου αρέσει να έρχονται και να με υποστηρίζουν. Αυτό φέρνει πολλά θετικά στο παιχνίδι μου. Δεν ξέρω γιατί θέλουν να το παρατραβάνε κάποιες φορές. Μπορεί ο αντίπαλος να μην καταλαβαίνει ελληνικά και να μην νιώθει τι συμβαίνει εκεί έξω και τι λένε τα συνθήματα, αλλά από την πλευρά τους, πιστεύω πως θα έπρεπε να δείχνουν λίγο περισσότερο σεβασμό στους αντιπάλους. Αυτό είναι όλο. Μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά με περισσότερο σεβασμό».

«Αυτά πρέπει να μείνουν στο ποδόσφαιρο»

Σε ερώτηση εάν τα συνθήματα του αποσπούν την προσοχή είπε: «Λίγο, ναι. Θυμίζει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι μια συμπεριφορά που δεν ανήκει στο τένις. Θα πρέπει να μείνει στο ποδοσφαιρικό και όχι στο τενιστικό γήπεδο». Για τη νίκη του είπε με 6-0, 6-2, 6-3 είπε: «Τα έκανα όλα σωστά και αυτό με βοήθησε να πάρω αυτά τα τρια break στο 1ο σετ. Μετά έβαλα τον εαυτό μου σε μια ζώνη ασφαλείας και το πλάνο μου λειτούργησε πολύ καλά. Ένιωσα άνεση και αυτοπεποίθηση από την αρχή».

Επόμενος αγώνας του Τσιτσιπά στο Melbourne Park θα είναι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Φιλίπ Κολσρέιμπερ.

Αυστραλιανό ΌπενAustralian OpenΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΣπορ