Αθλητισμός|04.12.2018 19:38

ΠΑΟ: Φουλ «ελληνική» αποστολή με μέσο όρο ηλικίας 21 έτη!

Κώστας Γουλής

Μία 18άδα αποτελούμενη 100% από Ελληνες παίκτες, στην πλειοψηφία τους παιδιά προερχόμενα απ’ την Ακαδημία του «τριφυλλιού» επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης (5/12) με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αποφάσισε να ξεκουράσει όλους όσοι έχουν τραβήξει το… κουπί ως τώρα στο πρωτάθλημα και να δώσει ευκαιρίες σε πολλούς απ’ τους (πιο) νέους του ρόστερ, προκειμένου να αρχίζουν να μπαίνουν κι άλλοι παίκτες σιγά-σιγά στην αγωνιστική εξίσωση, για να (προ)ετοιμαστεί το επόμενο βήμα της ομάδας.

Το πλέον εντυπωσιακό (πέρα απ’ το αμιγώς ελληνικό στοιχείο) είναι πως ο μέσος όρος ηλικίας της 18άδας που επέλεξε ο Δώνης για το συγκεκριμένο ματς, είναι στα 21 χρόνια (!), με «μεγαλύτερους» της παρέας τον 31χρονο Οικονόμου και τον 25χρονο Τζανδάρη. Υπάρχουν επτά παίκτες από 19 και κάτω, ενώ οι… new entries της «πράσινης» αποστολής, είναι οι 17χρονοι Δημήτρης Σερπέζης, Σπύρος Τζαβίδας και ο 18χρονος Αντριάνο Σκεντεράι, τους οποίους ο 49χρονος τεχνικός, ζήτησε απ’ τη Δευτέρα να ανέβουν στην ανδρική ομάδα, για να είναι διαθέσιμοι για το ματς του Κυπέλλου. Και ίσως κάποιος εξ αυτών να κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στους Λασιθιώτες.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν οι Γιόχανσον, Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Ξενόπουλος, ενώ το πρόγραμμα για τους υπόλοιπους περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κατοχής και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Την 18μελή αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι:

ΠΑΙΚΤΗΣ                  ΗΛΙΚΙΑ

Kότσαρης                      22 ετών

Χριστογεώργος            19 ετών

Οικονόμου                    31 ετών

Πούγγουρας                 23 ετών

Παντελάκης                 24 ετών

Θεοχάρης                     20 ετών

Χατζηθεοδωρίδης       21 ετών

Τζανδάρης                   25 ετών

Στάικος                        23 ετών

Μπουζούκης                20 ετών

Εμμανουηλίδης             18 ετών

Κουντουριώτης            20 ετών

Αποστολάκης               19 ετών

Σιφναίος                       22 ετών

Καμπετσής                    19 ετών

Τζαβίδας                      17 ετών

Σερπέζης                     17 ετών

Σκεντεράι                     18 ετών

ΠαναθηναϊκόςΚύπελλο Ελλάδας