Αθλητισμός|23.01.2020 00:24

Εντυπωσιακή η ανανεωμένη ΑΕΚ, πέρασε εύκολα από τον Βόλο

Newsroom

Η ΑΕΚ ήθελε μόνο τη νίκη στον Βόλο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, που ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, τον Σιμάνσκι (που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι) στην ενδεκάδα και τους ΑλμπάνηΚλωναρίδη στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκε όλους τους κενούς χώρους, αιφνιδίασε με την κεφαλιά του Οικονόμου μόλις στο 9' από στημένη φάση (κόρνερ του Λόπες) και έφτασε εύκολα στους τρεις βαθμούς επικρατώντας 3-1 και παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο. 

Ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν για να ανοίξουν γρήγορα το σκορ και να μην αγχωθούν, αλλά και να μην ξοδέψουν δυνάμεις και η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Αλμπάνη στο 26' που βγήκε μόνος του στην κόντρα από λάθος της άμυνας του Βόλου, ενώ στο 52' ο Κλωναρίδης έκανε και το 3-0 από ασίστ του Λόπες που συνεργάστηκε με τον Σιμάνσκι. Στο 60' ο Αλμπάνης σκόραρε, αλλά με παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, ενώ μέχρι το τέλος του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σωρεία ευκαιριών. Στο 90' ο Βόλος απλά κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με κεφαλιά του Γκουαροτσένα

Πλέον η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να πάει χωρίς πίεση και με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες της για να πλησιάσει στη δυάδα της κορυφής. Η Ενωση μετράει έξι νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, με μία μόνο ήττα από τον ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία στη Λαμία

Ο Βόλος, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ξάνθη, δεν έχει καταφέρει να νικήσει στην έδρα του μέσα στο 2020. Ήταν σε κακή μέρα, ενώ έκανε την πρώτη τελική στο 63' με ένα πολύ άστοχο σουτ του Φεράρι. 

ΒΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγέγο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμουρό (26' Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (66' Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46' Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Βράνιες (81' Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (79' Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61' Ντέλετιτς).

Βόλος ΝΠΣποδόσφαιροSuperLeagueΑΕΚ