Αθλητισμός|23.01.2020 00:22

Το «αντίο» του Μάτζικ Τζόνσον στον Στερν: «Ήταν ο άγγελος μου...»

Newsroom

Ο Ντέιβιντ Στέρν έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών στις 2 Ιανουαρίου του 2020 βυθίζοντας στην θλίψη το ΝΒΑ του οποίου υπήρξε ο αναμορφωτής. Εκατοντάδες άνθρωποι από τον χώρο του μπάσκετ, η αφρόκρεμα των παικτών του ΝΒΑ, προπονητές, μάνατζερ, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ομάδων τίμησαν με την παρουσία τους μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του επί σειρά ετών κομισάριου της λίγκας.

Το ραντεβού δόθηκε  στο Radio City Music Hall στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη και μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων ήταν οι Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Αζάια Τόμας, ο Μπιλ Ράσελ, ο Χακίμ Ολάζουν, ο Ντέινβιντ Ρόμπερτσον, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Τζέισον Κιντ, ο Γιάο Μίνγκ, ο Κλάιντ Ντρέξλερ και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του Μάτζικ Τζόνσον: «Όταν τον χρειάστηκα πριν από 29 χρόνια, ο Ντέιβιντ έγινε ο άγγελος μου. Μου έδωσε την ενέργεια να συνεχίσω και να ζήσω. Όταν ανακοίνωσα δημόσια πως είμαι φορέας HIV ήταν δίπλα μου, ήθελε την παρουσία μου στο All Star Game του 1992, το είδε ως ευκαιρία ώστε το ΝΒΑ να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα. Θα μου λείψει ο άγγελος μου». Για τον Στερν μίλησαν επίσης ο Βαλ Άκερμαν (δεξί χέρι του πρώην ισχυρού άνδρα του ΝΒΑ) όπως και κι ο νυν κομισάριος Άνταμ Σίλβερ.

T
T
T

Μάτζικ ΤζόνσονNBAμπάσκετΝτέιβιντ Στερν