Αθλητισμός|23.01.2020 22:14

Ανώτερος της Ξάνθης ο Αρης, «πάτησε» 5άδα με Γκάμα

Newsroom

Ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση στην αναμέτρηση με την Ξάνθη την οποία δεν άφησε να πάει χαμένη. Οι «κίτρινοι» γνώριζαν πως με νίκη θε εδραιώνονταν στην 5η θέση της βαθμολογίας όπως και τελικά συνέβη καθώς το γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 57' αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.Το τελικό 1-0 ίσως και να αδικεί την προσπάθεια του Άρη που ήταν ανώτερος της αντιπάλου του, δημιούργησε ευκαιρίες, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και γενικά έδειξε πως δεν ήρθαν τυχαία φέτος αυτές οι συνεχόμενες νίκες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) επί της Ξάνθης.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην φάση του 57' όταν ο Φετφατζίδης πέρασε μια κάθετη πάσα στον Σάσα με τον Μπαξεβανίδη να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο και τον διαιτητή Φωτιάδη να δείχνει την «βούλα». Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Αμπάντ. Ο Άρης είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ωστόσο στο 36' ένα λάθος του Χούλιαν Κουέστα μετά από γύρισμα του Βέλεθ λίγο έλειψε να βάλει σε θέση «οδηγού» την Ξάνθη όμως ο άσος των «κιτρίνων» κατάφερε να προλάβει την τελευταία στιγμή. Στο 87' η κεφαλιά του Ντιγκινί μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάμα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90+2΄Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54΄Ντιγκινί), Λάρσον (85΄Μαρτίνες)

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς (81΄Ουίλιαμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (62΄Στάρτζεον), Φοσέ (59΄Μασάντο), Κάστρο

ΑρηςΞάνθηποδόσφαιροSuperLeague1