Αθλητισμός|24.01.2020 18:16

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Κάθε προσβλητικός χαρακτηρισμός εναντίον του Σαββίδη, είναι προσβολή για όλους μας»

Newsroom

ΚΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ προχώρησαν σε τοποθετήσεις στήριξης στον Ιβάν Σαββίδη με αφορμή την αήθη επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω ανακοίνωσης το βράδυ της Πέμπτης (23/1). Η ρατσιστική χροιά που είχε η χρησιμοποίηση του όρου «Ρώσος» για τον Ποντιακής καταγωγής ηγέτη της «ασπρόμαυρης» οικογένειας έχει ξεσηκώσει όχι μόνο την Ποντιακή κοινότητα αλλά και την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Για τις ρίζες μας. Και είμαστε υπερήφανοι που ο Ιβάν Σαββίδης, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Κάθε προσβλητικός χαρακτηρισμός εναντίον του, είναι προσβολή για όλους μας».

T

Σε ανακοίνωσή του, ο ΑΣ ΠΑΟΚ, την οποία προσυπογράφουν η ΚΑΕ και το ΤΑΠ, σημείωσε: «Όταν στο κυνήγι της βαθμοθηρίας, προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο και μετέρχεσαι και χρησιμοποιείς κάθε μέσο γι' αυτό, τότε σίγουρα δεν είσαι ΠΑΟΚ. Όταν «κανιβαλίζεις» ανθρώπους και συνειδήσεις, τότε σίγουρα δεν είσαι άνθρωπος. Όταν ρατσιστικά αναφέρεσαι στον ποντιακό ελληνισμό, τότε σίγουρα δεν είσαι Έλληνας. Όταν η «πείνα» των τελευταίων χρόνων σου έχει γίνει μανία και ψάχνεις να καταβροχθίσεις τα πάντα, τότε είσαι ο «φαταούλας». Όταν ανέχεσαι όλες αυτές τις καταστάσεις, τότε δεν είσαι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Για όλους αυτούς τους πραγματικούς λόγους, σήμερα είμαστε όλοι...ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ»

ΠΑΟΚΙβάν ΣαββίδηςμπάσκετΒαγγέλης Μαρινάκης