Αθλητισμός|27.01.2020 01:39

Σοκ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ!

Newsroom

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε! Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ έπεσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ακόμη τέσσερις νεκρούς, ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε από τις Αρχές, αποκαλύφθηκε ότι συνολικά οι επιβαίνοντες ήταν εννέα, συμπεριλαμβανομένου και του πιλότου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μετέδωσε το TMZ, κι εν συνεχεία επιβεβαιώθηκαν, μεταξύ των επιβαινόντων βρισκόταν και η μία από τις τέσσερις κόρες του Μπράιαντ, η οποία επίσης είναι νεκρή. Η 13χρονη Τζιάνα Μαρία Ονόρε, Τζίτζι, πήγαινε μαζί με τον πατέρα της, θρύλο του NBA, στην ακαδημία Mamba Academy ιδιοκτησίας Κόμπι, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο απ' όπου έγινε η συντριβή.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Καλαμπάσα στη Νότια Καλιφόρνια. Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια αλλά πρόκειται για μια είδηση που προκαλεί παγκόσμιο σοκ! Στην αθλητική κοινότητα και όχι μόνο επικρατεί θρήνος από τη μεγάλη απώλεια όπως δείχνουν και τα σπαραχτικά μηνύματα στα social media

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραγικό περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής στις 10 (απόγευμα στην Ελλάδα). Ο Κόμπι ταξίδευε με άλλα τέσσερα άτομα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες αυτό συνετρίβη. Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, όμως κανείς από τους επιβαίνοντας δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε από τις Αρχές ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από τη συντριβή.

Ο Κόμπι με την κόρη του Τζίτζι, η οποία αναφέρεται ότι βρισκόταν μαζί του (πηγή: TMZ)

Ο Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί για τις μεταφορές του ελικόπτερο, το οποίο είχε στην κατοχή του τα τελευταία χρόνια. Όμως η διαδρομή που ακολούθησε την Κυριακή ήταν η τελευταία της ζωής του. Το ελικόπτερο κατά την συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες και όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο ήταν τύπου Σικόρβσκι S-76 και όπως αναφέρουν αυτόπτες που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή, το είδαν να στροβιλίζεται, να χάνει έδαφος, να κάνει έντονο θόρυβο και να συντρίβεται στο έδαφος.

Δείτε video με τις πρώτες στιγμές λίγο μετά τη συντριβή

T
T
T

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής

Το σημείο της συντριβής (πηγή: TMZ)
(πηγή: New York Post)
(AP)

(πηγή: New York Post)

Ο θρύλος του Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του πρώην ΝΒΑer Τζο Μπράιαντ, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978, μπήκε στο ΝΒΑ απευθείας μετά το σχολείο και άφησε το αποτύπωμα του έντονα, καθώς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο σχολείο του στην Πενσυλβάνια και το 1996 επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο νούμερο 13 του ντραφτ, που τον αντάλλαξαν με τους Λέικερς.

Αγωνίστηκε 20 χρόνια στο ΝΒΑ, όλα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και κατέκτησε πέντε φορές το δαχτυλίδι τουτ πρωταθλητή. Ήταν 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008. Εγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια. 

Το 2008 και το 2012 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την Dream team. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Κόμπε από την διάσημη μοσχαρίσια μπριζόλα Kobe, της Ιαπωνίας, όταν είδαν το όνομα της στο μενού ενός εστιατορίου. Σε ηλικία 6 ετών, ο πατέρας του αποσύρθηκε από το ΝΒΑ και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου συνέχισε να αγωνίζεται στη Ριέτι, και αργότερα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, την Πιστόια και την Ρέτζιο Εμίλια. Εκεί έζησε τα καλύτερα του παιδικά χρόνια, έμαθε άπταιστα ιταλικά και άρχισε να μαθαίνει μπάσκετ.

NBAΛος Άντζελες ΛέικερςμπάσκετΚόμπι Μπράιαντ