Αθλητισμός|27.01.2020 13:21

Κόμπι Μπράιαντ: Εννέα οι νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου

Newsroom

Λίγο πριν από τη μία ώρα Ελλάδας η Αστυνομία έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του.

Στο ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76B, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, επέβαιναν 9 άτομα (8 και ο πιλότος), ωστόσο, δεν έχουν διαρρεύσει ούτε έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία για τα ονόματα των ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία πτήση. Για την Αστυνομία, όλοι όσοι βρίσκονταν στο ελικόπτερο θεωρούνται νεκροί, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες.

Έχασε τον προσανατολισμό του μέσα στην ομίχλη

Επίσης είναι άγνωστες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα σε πλαγιά βουνού ωστόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες και όσα διαρρέουν από τη συνομιλία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου το ελικόπτερο είχε χάσει τον προσανατολισμό του για περισσότερο από 15 λεπτά και κινούνταν μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνονται συντρίμμια που καπνίζουν και άνδρες των ομάδων διάσωσης. Μάλιστα όπως είπαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας οι άνδρες των ομάδων διάσωσης χρειάστηκε να πεζοπορήσουν για να φτάσουν στο σημείο της συντριβής.

Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα και ακόμα κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την ταυτότητα των επιβατών, ούτε και έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια του Κόμπι Μπράιαντ.

Σκοτώθηκαν προπονητής και η οικογένεια του

Σύμφωνα με το CNN, εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, έχασαν τη ζωή τους και ο προπονητής του Orange Coast College, Τζον Αλτομπέλι, η κόρη του, Αλίσα, καθώς και η σύζυγός του, Κέρι. Τον χαμό τους επιβεβαίωσε ο Τόνι Αλτομπέλι, αδελφός του εκλιπόντος και είπε πως η Τζιάνα με την Αλίσα ήταν συμπαίκτριες στην ομάδα μπάσκετ της ακαδημίας.

T

Και προπονήτρια του μπάσκετ

Επίσης, μεταξύ των θυμάτων είναι η προπονήτρια της ακαδημίας μπάσκετ Κριστίνα Μάουσερ, σύζυγος του μουσικού Ματ Μάουσερ ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση μέσω του λογαριασμού του στο facebook ζητώντας απ΄όλους να σεβαστούν τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές.

Συγκλονισμένος όλος ο πλανήτης

Προσωπικότητες του αθλητισμού, της πολιτικής και του καλλιτεχνικού κόσμου αντιδρούν αυθόρμητα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετώντας τον θρύλο του NBA. Από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Πιτίνο, τον Ρονάλντο και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Αρχές πριν από λίγο...

Οι πρώτες πληροφορίες

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Καλαμπάσα στη Νότια Καλιφόρνια.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια αλλά πρόκειται για μια είδηση που προκαλεί παγκόσμιο σοκ! Στην αθλητική κοινότητα και όχι μόνο επικρατεί θρήνος από τη μεγάλη απώλεια όπως δείχνουν και τα σπαραχτικά μηνύματα στα social media

Tο τραγικό περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής στις 10.00 (20.00 ώρα Ελλάδας). Ο Κόμπι ταξίδευε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες αυτό συνετρίβη. Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, όμως κανείς από τους επιβαίνοντας δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

T
Ο Κόμπι και η κόρη του Τζίτζι (AP)

Ο Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί για τις μεταφορές του ελικόπτερο, το οποίο είχε στην κατοχή του τα τελευταία χρόνια. Όμως η διαδρομή που ακολούθησε την Κυριακή ήταν η τελευταία της ζωής του. Το ελικόπτερο κατά την συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες και όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο ήταν τύπου Σικόρβσκι S-76 και όπως αναφέρουν αυτόπτες που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή, το είδαν να στροβιλίζεται, να χάνει έδαφος, να κάνει έντονο θόρυβο και να συντρίβεται στο έδαφος.

Δείτε video με τις πρώτες στιγμές λίγο μετά τη συντριβή

T
T
T

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής

T
(AP)

Ο θρύλος του Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του πρώην ΝΒΑer Τζο Μπράιαντ, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978, μπήκε στο ΝΒΑ απευθείας μετά το σχολείο και άφησε το αποτύπωμα του έντονα, καθώς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο σχολείο του στην Πενσυλβάνια και το 1996 επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο νούμερο 13 του ντραφτ, που τον αντάλλαξαν με τους Λέικερς.

Αγωνίστηκε 20 χρόνια στο ΝΒΑ, όλα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και κατέκτησε πέντε φορές το δαχτυλίδι τουτ πρωταθλητή. Ήταν 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008. Εγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια. 

Το 2008 και το 2012 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την Dream team. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Κόμπε από την διάσημη μοσχαρίσια μπριζόλα Kobe, της Ιαπωνίας, όταν είδαν το όνομα της στο μενού ενός εστιατορίου. Σε ηλικία 6 ετών, ο πατέρας του αποσύρθηκε από το ΝΒΑ και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου συνέχισε να αγωνίζεται στη Ριέτι, και αργότερα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, την Πιστόια και την Ρέτζιο Εμίλια. Εκεί έζησε τα καλύτερα του παιδικά χρόνια, έμαθε άπταιστα ιταλικά και άρχισε να μαθαίνει μπάσκετ.

NBAΛος Άντζελες ΛέικερςμπάσκετΚόμπι Μπράιαντ