Αθλητισμός|27.01.2020 15:12

Κόμπι Μπράιαντ: Ταυτοποιήθηκαν και τα εννιά θύματα του ελικοπτέρου

Newsroom

Ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου ολοκληρώθηκε και πλέον έρχεται σε πέρας η πρώτη φάση του δράματος. Νεκροί είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η προπονήτριά της Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του Κέρι και η κόρη του Αλίσα. Τα τελευταία θύματα που ταυτοποιήθηκαν είναι η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια τής Τζιάνα, και η μητέρα της Σάρα. Το όνομα του πιλότου είναι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, Αρα Ζομπαγιάν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riley Chester (@riley.chester) στις 26 Ιαν, 2020 στις 5:26 μμ PST

Τα ονόματα των θυμάτων έγιναν γνωστά από τα οικεία περιβάλλοντα των μοιραίων επιβαινόντων του ελικοπτέρου του μυθικού άσου των Λος Αντζελες Λέικερς.

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από τον πύργο ελέγχου

Το ηχητικό-ντοκουμέντο από την επικοινωνία του πιλότου του Κόμπι Μπράιαντ με τον πύργο ελέγχου κυριολεκτικά ανατριχιάζει όταν πέφτει «σιγή» στην επικοινωνία. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον διάλογο, η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο 1/2, ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους, προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου συνεχώς δίνονταν το στίγμα του ελικοπτέρου και το ύψος όπου βρισκόταν.

Στην περιοχή Calabasas του Λος Αντζελες επικρατούσε έντονη ομίχλη την ώρα της πτήσης, ενώ ο πύργος ελέγχου προειδοποίησε τον πιλότο ότι πετάει σε χαμηλό ύψος.

Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ. 

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια. Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Κόμπι Μπράιαντ