Αθλητισμός|27.01.2020 20:26

Απάντηση στο γήπεδο: Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξανά στην κορυφή!

Newsroom

Η αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο στην Τούμπα εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο από τους οπαδούς του Δικεφάλου με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στο επίκεντρο δεν βρέθηκε τόσο το ματς όσο η σκανδαλώδης εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που βάζει «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα από την πλευρά τους συνέχισαν τη νικηφόρα τους πορεία στη Super League. Ο ΠΑΟΚ που έτσι κι αλλιώς έμαθε να παλεύει τα τελευταία χρόνια απέναντι σε… θεούς και δαίμονες, επικράτησε δύσκολα του μαχητικού Βόλου με 1-0, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη  ένας ανηλεής εναντίον του πόλεμος που στοχεύει στο να μην κριθεί το πρωτάθλημα σε αγωνιστικούς χώρους αλλά σε αίθουσες δικαστηρίων. Ο ΠΑΟΚ όμως αποδεικνύει ότι εντός των γηπέδων, εκεί που πρέπει να κρίνονται οι τίτλοι, διαθέτει καρδιά πρωταθλητή...

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μια φάση του 58΄ όταν ο Τσαούσης έσπρωξε από πίσω τον Λημνιό με τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά όπως αποδείχθηκε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αντελίνο Βιερίνια(1-0).

H αναμέτρηση έγινε στη σκιά των γεγονότων που προηγήθηκαν με την ΕΕΑ να εισηγείται  την ανάκληση πιστοποιητικών του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και τον υποβιβασμό τους. Τα γεγονότα αυτά, όσο μεγάλη κι αν είναι η προσπάθεια που κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα για να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους, είναι δύσκολο να μείνουν έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, με τον Βόλο να «πατάει» καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα.  Ο Δικέφαλος σταδιακά κέρδισε χώρους στο γήπεδο, έγινε απειλητικός, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει τελικά μια νίκη δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (Μπίσεσβαρ 54′), Λημνιός, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Σφιντέρσκι (Λάμπρου 69′).

Βόλος: Γκαραβέλης, Οικονόμου, Δημόπουλος (Τόρες 83′), Βιγιάρες, Τσαούσης, Τσοκάνης, Μουνίθ, Ντεντάκης, Ράφαελ (Λύρατζης 76′), Μάντζης, Γκουαροτσένα.

ΠΑΟΚSuper League 1ποδόσφαιροΒόλος