Αθλητισμός|28.01.2020 13:36

Γκαγκάτσης στο OPEN: «Υπάλληλος του Μαρινάκη ο Αυγενάκης, θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ»

Newsroom

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε όχι όνο στην εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθη αλλά και σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Ο κ. Γκαγκάτσης αποκάλεσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη «υπάλληλο του Βαγγέλη Μαρινάκη», χαρακτήρισε την απόφαση «εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη» κάνοντας λόγο για «θέμα που πλέον είναι εθνικό και πολιτικό». Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Ο Αυγενάκης ήθελε να χυθεί αίμα στην Τούμπα»

Για τη χρονική στιγμή έκδοση της απόφασης, που ήρθε σχεδόν με την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Βόλος: «Κατά πρώτον, μιλάμε για μια πολιτική απόφαση από τους διορισθέντες του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού λειτουργεί ως υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι εντολοδόχος του. Η μόνη λογική για να δημοσιευτεί η απόφαση εκείνη την ώρα ήταν διότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ήθελε να χυθεί αίμα. Ας μας εξηγήσουν πώς κατάφεραν από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Δευτέρας να διάβασαν όλα τα υπομνήματα, και από το μεσημέρι μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, έβγαλαν απόφαση. Δεν ήταν απόφαση, ήταν εντολή. Υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Όσο για τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Τζουλάκης τοποθετήθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Είχε στο παρελθόν εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα, και απαλλάχθηκε. Τοποθετήθηκαν μέλη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, εν μέσω εκκρεμοδικίας. Σκεφτείτε να γινόταν αυτό με μέλη του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Για την τοποθέτηση του Λ. Αυγενάκη μετά την απόφαση: «Εγώ καταλαβαίνω πως ο κ. Αυγενάκης παίζει θέατρο. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών μιας πολιτικής απόφασης. Δεν μπορεί τα διορισθέντα από τον κ. Αυγενάκη μέλη, να μην έχουν ρωτήσει τον κ. Αυγενάκη για την απόφαση. Μόνο αν πήρε στα χέρια του την απόφαση μπορεί ο κ. Αυγενάκης να κρίνει την απόφαση όπως το έκανε στην τοποθέτησή του. Δυο από τις τρεις ψήφους προέρχονται από εκείνους που τοποθέτησε ο κ. Αυγενάκης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης μιλά για το αυτοδιοίκητο, ενώ η ΕΕΑ έχει διοριστεί από εκείνον. Ο κ. Αυγενάκης είναι στον κόσμο του. Σήμερα ο κόσμος «καίγεται» και εκείνος απόψε κόβει πίτα στις Μοίρες... Τι να πω;»

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Μιλάει ο Ολυμπιακός για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Αυτό, με ξεπερνάει. Έρχεται η δική για τα στημένα. Σε αυτή τη δική, υπάρχουν μάρτυρες, εν ζωή. Ας το τονίσουμε αυτό... Ας περιμένουμε να δούμε το τι θα καταθέσουν οι μάρτυρες».


Για την εισήγηση της ΕΕΑ: «Από τον κ. Αυγενάκη, από τη στιγμή που ακολουθεί τη γραμμή του κ. Μαρινάκη, το περιμέναμε. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως θα πρέπει να πάρει θέση για μια απόφαση που απειλεί την εθνική συνοχή. Δεν υφίσταται πολυϊδιοκτησία. Ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός βλέπουν και στον ύπνο τους τον κ. Σαββίδη. Εχουμε ένα πρωτάθλημα που αρχίζει να παίζεται στα ίσια. Ο κ. Σαββίδης έσπασε ένα απόστημα τόσων ετών και αυτό τους οδηγεί να βρίσκουν τρόπους να μας κρατούν όμηρο ώστε να χάσει ο ΠΑΟΚ την αγωνιστική του συνοχή. Η εισήγηση της ΕΕΑ έχει συμβουλευτικό αλλά όχι δεσμευτικό χαρακτήρα. Υπάρχει απόφαση του 2016, όταν και η εισήγηση της ΕΕΑ ανετράπη. Εμείς θα προσφύγουμε και στα διοικητικά και στα αθλητικά δικαστήρια. Υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»: «Αν ήταν ο ΠΑΟΚ χαλίφης, θα έσβηνε το VAR στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης; Θα έχανε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στα χαρτιά το 2018;. Στο ματς με τη Λαμία, το VAR κόλλησε αφού ελέγχθηκε η φάση του γκολ».


Για τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο του Ιβάν Σαββίδη: «Εχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο ειπώθηκε αυτή η ατάκα από τον κ. Σαββίδη. Μιλούσε για το γεγονός ότι ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη. Τον κ. Γραμμένο τον ψήφισε και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός».

Για την ταύτιση απόψεων  του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Σαφώς και υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό απέναντι σε μια λαίλαπα του προσπαθεί να δημιουργήσει ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ θα πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει καθώς υπάρχει μια προσέγγιση υπέρ του Ολυμπιακού. Υπάρχει μια συνεννόηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή του κ. Λυσσάνδρου».

«Ο Αυγενάκης, με εντολή Μαρινάκη, θέλει να μας υποβιβάσει»

Για το αν συμμερίζεστε τα συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, που ακούστηκαν στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχθεί πολιτικούς διωγμούς. Ένας ακόμη είναι και αυτός και θα δικαιωθεί στο τέλος. Υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες που δεν μπορεί κανείς να τους πεις κανείς κάτι για την ανθρωπιά τους. Ήταν ένας τρόπος να ζητηθεί να παρθεί απόφαση από τον Υφυπουργό. Είναι μια πολιτική απόφαση και το θέμα είναι Εθνικό. Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν το συγκεκριμένο πανό και είναι ξεκάθαρα πλέον εθνικό θέμα. Οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες. Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μια απόφαση νομικά αστήριχτη. Έρχεται ο κ. Αυγενάκης με εντολή του κ. Μαρινάκη και θέλει να υποβιβάσουν μια ομάδα με ιστορία 94 ετών. Το θέμα είναι πολιτικό και εθνικό. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι ντροπή της Ελλάδας. Είναι ντροπή της Κρήτης. Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του Τζήλου ασχολούνται με το εάν ένας συγγενής του Ιβάν Σαββίδη αγόρασε ένα ξενοδοχείο. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς της. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ένα πρωτάθλημα. Αυτό είναι που πονά το Μαρινάκη είναι ο Σαββίδης».

Για τον ρόλο του Λ. Αυγενάκη, που κινήθηκε για να γίνει η συνάντηση του «big 4»: «Επαναλαμβάνω. Ο κ. Αυγενάκης είναι η ντροπή της κυβέρνησης, η ντροπή της Κρήτης. Δεν μιλάει για την υπόθεση του κ. Τζήλου, για την οποία όλοι ξέρουν πράγματα, και ασχολούνται με το αν ένας συγγενής του κ. Σαββίδη αγόρασε το ξενοδοχείο που μένει η Ξάνθη».

Για το τι κερδίζουν όσοι προχώρησαν στην εισήγηση αν ανατραπεί η εισήγηση της ΕΕΑ: «Θέλουν να κηλιδώσουν την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν μεγάλωσε μέσα από τους τίτλους. Έκανε φιλάθλους ακόμα και σε χρόνια δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ έσπασε το απόστημα του Ολυμπιακού και αυτό δεν αρέσει».

Για την επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες μέσω της αγοράς του Μαρινάκη από τη NOVA: «Σήμερα διαβάσαμε ότι ο ποδοσφαιριστής Μασούρας είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό, είχε δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Πλέον επέστρεψε και τώρα θα είναι δανεικός στη Λάρισα. Θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο Ολυμπιακός πως ο Άρης υπέγραψε συμβόλαιο με τη Forthnet συμβόλαιο 7.5 εκατομμυρίων ευρώ. Από πού και ως πού υπογράφει τριετές συμβόλαιο ο Άρης; Υπάρχει μέσω της NOVA επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες. Θα προσκομίσουμε στοιχεία. Ήδη συλλέγουμε και θα πράξουμε αναλόγως. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι η χρηματοδότηση του ΝΠΣ Βόλου σταμάτησε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για το VAR: «Πρωτοστατήσαμε για να έρθει το VAR. Γίνονται λάθη αλλά διορθώνονται. Έρχεται και η γραμμή του VAR στα πλέι οφ. Αν δεν το πλήρωσε το VAR το κράτος, θα το πλήρωναν οι ΠΑΕ».

Για τη διαιτησία: «Αποφασίστηκε να υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής. Γι' αυτό δεν είμαστε «χαλίφηδες». Κανείς Έλληνας αρχιδιαιτητής δεν αντέχει αυτή τη πίεση και την τοξικότητα. Και βέβαια θέλουμε ξένο αρχιδιαιτητή και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Το θέμα είναι το αν ένας Έλληνας αρχιδιαιτητής μπορεί να σηκώσει το βάρος και να μη σκέφτεται να θα γίνει Τζήλος, Ευαγγέλου».

Για το ενδιαφέρον Τουρκικής εταιρία για την κατασκευή της Τούμπας και την ονοματοδοσία: «Υπάρχει πρόταση, επίσημη. Μέχρι αυτό μπορώ να σας πω. Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το όνομα».

Για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη: «Καταδικαστέο το γεγονός από όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύω πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά».

«Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες»

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά».

Για την ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας. Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες. Ο μόνος ανθέλληνας είναι ο Αυγενάκης που δημιουργεί Εθνικό θέμα με την απόφαση αυτή».

Για το αν θα ήθελε κάποιον από η γενιά του 2004, για παράδειγμα τον Θοδωρή Ζαγοράκη, να διεκδικήσει την προεδρία: «Θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί ένας διεθνής από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή πρόεδρος είναι ο κ. Γραμμένος. Το αν θα είναι ξανά υποψήφιος, θα το αποφασίσουν οι ενώσεις».

Για το αν επικοινώνησε με τον κ. Σαββίδη μετά την απόφαση: «Θα το κρατήσω για μένα. Αν εννοείται για το αν θύμωσε, όχι, δεν θύμωσε. Ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες κινήσεις».

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΒαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακόςΠΑΟΚΛευτέρης Αυγενάκης