Αθλητισμός|28.01.2020 13:22

Κόμπι Μπράιντ: Δεν υπήρχε μαύρο κουτί στο ελικόπτερο - «Φως» θα ρίξει το iPad του πιλότου

Newsroom

Συνεχίζονται νυχθημερόν οι έρευνες στο σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε εννιά άτομα μαζί με τον πιλότο, μεταξύ αυτών τον Κόμπι Μπράιντ και την 13χρονη κόρη του Τζιάνα. Το NTSB (εθνική επιτροπή ασφάλειας μεταφορών) αποκάλυψε ότι το ελικόπτερο δεν ήταν εξοπλισμένο με μαύρο κουτί, ούτε ήταν απαραίτητο να είναι. Υπήρξε, ωστόσο, ένα iPad στο σκάφος που χρησιμοποιείται για το δρομολόγιο των πτήσεων, τις καιρικές συνθήκες και άλλα στοιχεία πτήσης που οι ερευνητές θα εξετάσουν.

Το NTSB ζητά επίσης από το κοινό φωτογραφίες για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή το πρωί της Κυριακής για τον καθορισμό των πτητικών συνθηκών. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπε Μπράιαντ, την κόρη του και 6 άλλους επιβάτες αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με την ομίχλη, προσπάθησε να επιστρέψει το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το LAPD η αστυνομική δύναμη του Λος Αντζελες είχε δώσει εντολή να μην πετάξουν τα ελικόπτερα της αστυνομίας, όμως ο Αρα Ζομπαγιάν, πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου αποφάσισε να το «σηκώσει». Σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης διερεύνησης του δυστυχήματος, θα ελεγχθούν όλες οι παράμετροι: Χειρισμοί, η κατάσταση ετοιμότητας και διαύγειας του κυβερνήτη, πτητική καταλληλότητα του ελικοπτέρου, η δομική του αντοχή όπως και η κατάσταση των κινητήρων του.

Θα εξεταστούν επίσης τα μητρώα συντήρησης του ελικοπτέρου και το ιστορικό του κυβερνήτη. Παράλληλα, διευκρινίστηκε πως δεν υπήρχε μαύρο κουτί διότι απλώς δεν υφίστατο λόγος να υπάρχει τέτοιου είδους καταγραφικό μέσον σε ένα ελικόπτερο-«ταξί».

Κόμπι ΜπράιαντΛος Άντζελες Λέικερςσυντριβή ελικοπτέρου