Αθλητισμός|28.01.2020 11:39

Κυριάκος Κυριάκος: «Τεράστια πολιτική γκάφα Αυγενάκη»

Newsroom

Για «τεράστια πολιτική γκάφα» του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκος Κυριάκος αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, «Ωρα Ελλάδος», τόνισε ότι ο υφυπουργός «πρέπει να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση δεν έχει βάση» και συμπλήρωσε αναφορικά με τον ρόλο του Ολυμπιακού στην υπόθεση ότι «προσπάθησε να ροκανίσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ». 

Ο Κυριάκος Κυριάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο ΠΑΟΚ ήταν η αιχμή του δόρατος, μεταξύ άλλων ομάδων που τα έβαλαν με ένα σύστημα, αυτή η μάχη δεν έχει κλείσει. Εχω την εντύπωση, ότι ο Αυγενάκης αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του βγήκαν. Διάλεξε την ατζέντα που το δόθηκε, που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός προασπίζοντας τα συμφέροντά του έχει μία τακτική και προσπάθησε να ροκανίσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, την ομάδα που του πήρε τα πρωτεία».

Και πρόσθεσε: «Ο Αυγενάκης δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης. Η υπόθεση δεν μπορεί να εξεταστεί από ένα διοικητικό όργανο, που δεν είναι καν διοικητικό δικαστήριο. Από έναν οικονομολόγο από έναν καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο οποίος τοποθετήθηκε δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης και ο πρόεδρος ο οποίος προέρχεται από το Ηράκλειο, έχει στενές σχέσεις με τον κ. Αυγενάκη. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι προσωποπαγής επιτροπή και προσωποκεντρική, και την χρεώνεται ο Αυγενάκης. Πρέπει να παραιτηθεί αν η υπόθεση αποδειχθεί ότι δεν έχει βάση».

Τέλος τόνισε: «Εγώ ανησυχώ γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μια θυμωμένη πόλη. Εγώ 20 χρόνια προσπαθούσα να έχω κατευναστικό ρόλο και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστής αυτόν τον θυμό. Ως οπαδός του ΠΑΟΚ και πρώην παράγοντας ποδοσφαίρου θέλω ο ΠΑΟΚ να αθωωθεί επειδή είναι αθώος, όχι επειδή οι δικαστές φοβούνται. Ο κ. Αυγενάκης έχει πέσει σε τεράστια πολιτική γκάφα. Κάποιος με πολιτική εμπειρία θα του πρότεινε να μην έχει την παραμικρή εμπλοκή».

ΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούποδόσφαιροΛευτέρης ΑυγενάκηςΚυριάκος Κυριάκος