Αθλητισμός|29.01.2020 20:46

ΠΑΟΚ: «Ο εντολοδόχος Αυγενάκης εμφανίστηκε και παραδέχτηκε την ενοχή του»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ έχει βγει στην αντεπίθεση μετά τη σκανδαλώδη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του «Δικεφάλου» και την ψήφιση της τροπολογίας - έκτρωμα του Λευτέρη Αυγενάκη, που ουσιαστικά δίνει με... προεδρικό διάταγμα τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, σχολίασαν δηκτικά την εμφάνιση Αυγενάκη -μετά την... εξαφάνισή του- και την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού που αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη στελέχωση της ΕΕΑ, δύο ημέρες πριν από την πρώτη εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει λόγο για δημόσια παραδοχή της ενοχής του στην «παράνομη συσταθείσα Επιτροπή, για εισήγηση χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση», ενώ χαρακτηρίζει τον Αυγενάκη «εντολοδόχο του Μαρινάκη».

«Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ή συμμορία;»

Στο σχόλιό της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο εντολοδόχος του Μαρινάκη, Λευτέρης Αυγενάκης, εμφανίστηκε! Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί είχαμε ανησυχήσει και όσο να πεις, είναι συνάνθρωπός μας. Και τι είπε; Παραδέχεται δημοσίως και γραπτώς την ενοχή του για την παράνομη συσταθείσα επιτροπή του δύο μέρες μετά την παραδοχή του για εισήγηση χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση. Η οποία παραδοχή ήρθε λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της εισήγησης! Η συνέχεια για όλους και όλα στα πραγματικά δικαστήρια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει την αναζήτηση στοιχείων για να μηνύσει τους Τζουλάκη, Αρκούδη, Φαραντούρη και για σύσταση συμμορίας».

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου

Από τον «Δικέφαλο» έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των μελών της ΕΕΑ. Συγκεκριμένα, η κίνηση θα έχει στόχο την άρση του απορρήτου όλων των τηλεφωνικών συνομιλιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτές.

Μια επιπλέον κίνηση αφορά τον ρόλο του δικηγόρου Τζουγανάτου, για τον οποίο οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» θέτουν ερωτήματα, όπως «με ποια μέλη της ΕΕΑ είναι φίλος και ποια στελέχη του ΟΣΦΠ τον επισκέφθηκαν στις 11 το βράδυ μια βδομάδα πριν από την απόφαση και για ποιον λόγο».

Μπορεί πλέον να καταλάβει κανείς πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δείχνει διατεθειμένη να περάσει στην αντεπίθεση, σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις που έχουν ως στόχο την ενοχή του ΠΑΟΚ χωρίς καν να υπάρξει εκδίκαση της υπόθεσης, από μια Επιτροπή η οποία φαίνεται πως «μπάζει» από παντού, και συγκεκριμένα από την σύνθεσή της μέχρι τρον τρόπο αλλά και την στιγμή έκδοση της εισήγησής της.

«Θα κοπούν τα γελάκια»

Παράλληλα, επιτελείς του ΠΑΟΚ αφήνουν αιχμές εναντίον του προέδρου της ΕΕ κ. Νίκου Τζουλάκη, και των ΑρκούδηΦαραντούρη, μελών που μαζί με τον πρόεδρο εισηγήθηκαν τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Στο προσκήνιο της σκληρής κριτικής των «ασπρόμαυρων» βρίσκονται το «αμαρτωλό παρελθόν» του κ. Τζουλάκη και οι εισηγήσεις του κ. Αρκουδή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη το 2015, ενώ για τον κ. Φαραντούρη, από την πλευρά του ΠΑΟΚ, αφήνουν αιχμές, όπως προαναφέρεται, και για συνάντησή του με τον κ. Τζουγανάτο λίγο προτού ο τελευταίος συναντηθεί με στελέχη του Ολυμπιακού.

Άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αναφερόμενοι σε όσα έχουν συγκεντρώνει για τους Αρκούδη, Τζουλάκη, Φαραντούρη, σχολίαζαν: «Τα (χαμο)γελάκια του Αρκούδη μάλλον θα κοπούν όταν πάρει τη μήνυση και την αγωγή, και καλά θα κάνει να προσέχει πριν μιλήσει για τον κ. Σαββίδη. Αυτός που με τόση ευκολία διάβασε 500 σελίδες υπομνήματα σε τρεις μέρες και εισηγήθηκε την τιμωρία του ΠΑΟΚ, το 2015 είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής (!!!) του κατηγορούμενου για σύσταση συμμορίας Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του ΟΣΦΠ παρά την απόφαση του ανακριτή για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Του συνιστάμε να σκεφτεί πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στα δικαστήρια που έρχονται (μπορεί να έχει ο άνθρωπος περιουσία βέβαια και σίγουρα όχι από την άμισθη ενασχόλησή του με την ΕΕΑ) εναντίον του για σωρεία αδικημάτων που τέλεσε αντί να δίνει συνεντεύξεις και να διαρρέει για εκ νέου κλήσεις της Αυγενάκειας Επιτροπής για δήθεν ζητήματα που του είπαν οι εντολείς του. Για τον Τζουλάκη θα επανέλθουμε με στοιχεία για το αμαρτωλό παρελθόν του.

Όσον αφορά τον ποιητή Φαραντούρη (για όσους δεν το ξέρετε, πέραν της ιδιότητάς του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως καθηγητή, εκδίδει και ποιήματα) θα μας εξηγήσει γιατί συναντήθηκε με τον δικηγόρο Τζουγανάτο και εν συνεχεία αυτός συναντήθηκε στις 11 το βράδυ με στελέχη του ΟΣΦΠ στο γραφείο του στις 20/1».

Βαγγέλης ΜαρινάκηςΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΛευτέρης Αυγενάκης