Αθλητισμός|30.01.2020 00:08

Λιγκ Καπ: Η Γιουνάιτεντ τη νίκη, η Σίτι την πρόκριση στον τελικό

Newsroom

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε μια νίκη ψυχολογίας επί της μισητής συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα εκτός έδρας με 1-0. Ωστόσο η επικράτηση των «πολιτών» στο σπίτι της Γιουνάιτεντ στον α' ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, έστειλε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε ακόμη έναν τελικό και το σύνολο του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ μακριά από ακόμη έναν τίτλο. 

Η Γιουνάιτεντ σκόραρε στο 35ο λεπτό όταν ο Νεμάνια Μάτιτς με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπράβο αλλά στη συνέχεια η Σίτι διαχειρίστηκε έξυπνα το προβάδισμα που είχε πάρει από την εκτός έδρας νίκη στο Ολντ Τράφορντ (1-3) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ όπου θα αναμετρηθεί με την Αστον Βίλα που απέκλεισε τη Λέστερ (1-1 το πρώτο ματς, 2-1 το δεύτερο). Ο σκόρερ της Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε στο 75' αλλά οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έδωσαν μάχη μέχρι τέλους για το... θαύμα που όμως δεν ήρθε.

H ομάδα του Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα για τρίτη σερί σεζόν στη διοργάνωση καθώς το 2018 επικράτησε της Αρσεναλ (3-0) και το 2019 της Τσέλσι στα πέναλτι.

To γκολ του Μάτιτς

Λιγκ Καπ ΑγγλίαςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ Σίτιποδόσφαιρο