Αθλητισμός|30.01.2020 15:11

ΠΑΟΚ: Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Γιώργη Σαββίδη σε όλα τα μέτωπα

Αντώνης Τσακαλέας

Τη δική του αντεπίθεση, για να περάσει τα πάσης φύσεως εμπόδια που έχει βρει στο διάβα του, στο δρόμο για την υπεράσπιση του περσινού (αήττητου) πρωταθλήματος, έχει ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ, με τις εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου καταστάσεις να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ανοικτά μέτωπα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέλη της οποίας θα οδηγήσει στα δικαστήρια έχοντας στοιχεία που καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε μια διάτρητη εισήγηση. Μάλιστα το σκεπτικό απόφασης-έκτρωμα της ΕΕΑ αγνοείται από το απόγευμα της Δευτέρας...

Βεβαίως, η Επιτροπή (σε μια τουλάχιστον περίεργη κίνηση) έκρινε... σωστό και δεν είχε πρόβλημα να γνωστοποιήσει την εισήγησή της για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Βόλο, δυναμιτίζοντας το κλίμα στο στάδιο της Τούμπας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ, άρχισε να παρουσιάζει στοιχεία που αφορούσαν όχι μόνο το παζλ της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και τις ύποπτες «διαδρομές» που ακολουθήθηκαν μέχρι να προκύψει η τελική απόφαση. Οι «ασπρόμαυροι» έφεραν στο φως τον ύποπτο τρόπο με τον οποίο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αντικατέστησε μέλη της ΕΕΑ, γεγονός που παραδέχθηκε προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ακολούθως, ο ΠΑΟΚ άρχισε να αποκαλύπτει τις σχέσεις ανάμεσα στα πιο πρόσφατα μέλη της Επιτροπής με ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με κοινό παρονομαστή δικηγόρο που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο. Λίγα λεπτά μετά την αποκάλυψη από τον Δικέφαλο της συνάντησης ανάμεσα σε δικηγόρο που έχει άριστες σχέσεις με μέλος της ΕΕΑ και της γενικής διευθύντριας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνας Σουλούκου, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν μπορούσε παρά να μην το παραδεχτεί καθώς υπήρχαν στοιχεία, ωστόσο προέβαλε την τουλάχιστον αστεία δικαιολογία της... γνωμοδότησης από τον εν λόγω νομικό. Στις 11 το βράδυ!

Ξεκάθαρο μήνυμα από Ιβάν Σαββίδη

Ανάμεσα στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις μελών αυτής με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την πλευρά του Ολυμπιακού, μεσολάβησε η κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού και της κυβέρνησης να θέσει σε ψηφοφορία μια τροπολογία – έκτρωμα, στην προσπάθειά του να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τα δικαιοδοτικά όργανα που θα εξετάσουν την εισήγηση της ΕΕΑ στην αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια ωμή κυβερνητική παρέμβαση με την οποία ο συνδιεκδικητής του τίτλου Ολυμπιακός αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα για την επιστροφή στους τίτλους, που τόσο του λείπουν από τη στιγμή που επανήλθε η ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας του δίδεται το πρωτάθλημα με... προεδρικό διάταγμα.

Σύνθημα αντεπίθεσης από Γιώργη

Το μήνυμα της οικογένειας Σαββίδη ήταν ξεκάθαρο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης ήταν εκείνος που επικοινώνησε με κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της κατάθεσης της τροπολογίας – έκτρωμα, και γνωστοποίησε την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο γιος του, και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργης Σαββίδης, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης γνωστοποιώντας πως ο «Δικέφαλος του Βορρά», σε διοικητικό επίπεδο θα ακολουθήσει κάθε δικαστική οδό για να αποδείξει την αθωότητά του και να ξεμπροστιάσει τους σκευωρούς, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο έδωσε σύνθημα νίκης στην αναμέτρηση της Κυριακής (2/2) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που θα τον κρατήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Συλλαλητήριο στην Καμάρα

«Να υπενθυμίσω σε όλους πως ο ΠΑΟΚ την Κυριακή έχει έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα και η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. ΠΑΟΚ γερά, πρωτάθλημα ξανά» ήταν το μήνυμα του Γιώργη Σαββίδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το μέλος του ΔΣ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να κάνει αναφορά στον αρχηγό της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια, για να μεταφέρει το μήνυμα στους συμπαίκτες. Νωρίτερα, ο Γιώργης Σαββίδης είχε κάνει ανάρτηση με το σύμβολο του CAS, θέλοντας να δείξει πως ο ΠΑΟΚ να φτάσει την υπόθεση μέχρι την τελευταία βαθμίδα της δικαιοσύνης για να αποδείξει την αθωότητά του. 

Παράλληλα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, που αποτελούν το δυναμικό κομμάτι της «ασπρόμαυρης» οικογένειας, προετοιμάζονται για να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα, με την ΠΑΕ να συστρατεύεται και να καλεί τους φιλάθλους σε μαζική παρουσία για να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΠΑΟΚΓιώργος ΣαββίδηςΛευτέρης Αυγενάκης