Αθλητισμός|30.01.2020 20:34

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Μέγα φιάσκο Αυγενάκη»

Newsroom

Για φιάσκο Αυγενάκη και για μέγα σκάνδαλο έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου μιλώντας στην ειδική εκπομπή του OPEN για την εισήγηση-έκτρωμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που προκάλεσε αναταραχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διευθυντής του SDNA αναφέρθηκε στον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο ορίστηκαν δύο μέλη από τα πέντε που ψήφισαν για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τσουβαλοποιήσει όλο το ποδόσφαιρο. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οφείλει να τηρεί τους νόμους και όχι να διαμορφώνει νέους νόμους σύμφωνα με το όνομα της ομάδας, σημειώνοντας πως αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συμμετείχε σε σύσταση τιμωρίας θα πρέπει να υποβιβαστεί. Το ίδιο ανέφερε και για τον ΠΑΟΚ και την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας.

«Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να φέρει ισονομία. Κι εδώ η ισονομία δεν ξέρω από ποιον θα ξεκινήσει. Συνήθως οι πολιτικοί αποφεύγουν να ονοματίζουν. Υπάρχει λοιπόν ένα μόνιμο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο φυσικά δεν ξεκίνησε χθες διότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Και το πρόβλημα αυτό έχει το όνομα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια για να τσουβαλοποιηθεί όλο το ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση οφείλει να πηγαίνει σύμφωνα με τους νόμους κι όχι να διαμορφώνει νέους νόμους σύμφωνα με το όνομα της ομάδας. Αν ο Ολυμπιακός πρέπει να πέσει γιατί συμμετείχε ο πρόεδρός του σε σύσταση συμμορίας θα πρέπει να υποβιβαστεί. Οχι να αλλάξει τον νόμο την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ έχει συμμετάσχει σε κάποια πολυϊδιοκτησία θα πρέπει να υποβιβαστεί» δήλωσε αρχικά ο Βασ. Παπαθεοδώρου.

Και πρόσθεσε: «Από που ξεκινάει το σκάνδαλο; Ξεκινάει λοιπόν από τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο συστάθηκε αυτή η Επιτροπή διότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Ακόμη και ο τίτλος φιάσκο είναι light γι' αυτό που έχει γίνει. Ο Αυγενάκης έχει βάλει το μεγαλύτερο αυτογκόλ της τελευταίας δεκαετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα ήταν το οφσάιντ του Κατσουράνη, το δεύτερο το χέρι του Μανιάτη και τώρα το φιάσκο του Αυγενάκη. Εδώ μιλάμε για μέγα σκάνδαλο και η κυβέρνηση πήγε να το τροποποιήσει με μια νέα διάταξη. Θα έπρεπε να έχει αλλάξει η επιτροπή και ο Αυγενάκης να έχει πάει στο σπίτι του. Εν μέσω εκκρεμοδικίας μπήκαν δύο νέα μέλη και συνολικά ψήφισαν πέντε μέλη και η ψηφοφορία κρίθηκε στην ψήφο».

Δείτε το σχόλιο του Βασίλη Παπαθεοδώρου στην ειδική εκπομπή του OPEN

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΒασίλης ΠαπαθεοδώρουΛευτέρης ΑυγενάκηςΠΑΟΚ