Αθλητισμός|31.01.2020 17:33

Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσβησε το αφήγημα του Ολυμπιακού για την ΕΕΑ

Newsroom

Μια νεφελώδης εισήγηση μιας διορισμένης Επιτροπής που φέρει τη σφραγίδα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και που μέρα με τη μέρα αποδομείται και αυτοεξευτελίζεται ολοένα και περισσότερο, μεταφράστηκε σε «καταδίκη» για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Προτού καν η υπόθεση πάει στην αθλητική δικαιοσύνη και κριθεί από τακτικούς δικαστές, ο «Δικέφαλος» θεωρείτο ήδη υποβιβασμένος και οτιδήποτε άλλο κι αν συνέβαινε πέραν αυτού θα ήταν... σκάνδαλο.

Αυτό ήταν το αφήγημα που δημιούργησε ο Ολυμπιακός προκειμένου να είναι καλυμμένος για παν ενδεχόμενο. Με καταδικαστική απόφαση για τον ΠΑΟΚ θα είχε πετύχει τον απώτερο στόχο του, τουτέστιν εξόντωση του Δικεφάλου και άκοπη κατάκτηση του τίτλου, και με οτιδήποτε άλλο (είτε αθωωτική απόφαση, είτε τροπολογία για μείωση ποινών κ.λπ.) θα μιλούσε για σκάνδαλο. Win win δηλαδή…

Και ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γκρέμισε μεμιάς το αφήγημα του Ολυμπιακού και των λοιπών καλοθελητών. «Η Πολιτεία ψήφισε τη ρύθμιση με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση της ΕΕΑ» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, αναφορικά την τροπολογία που ψηφίστηκε για μείωση των ποινών και πρόσθεσε: «Για την υπόθεση, εξάλλου, θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη». Και κάπως έτσι κατέρρευσε ο μύθος περί δεσμευτικού πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που απλώς γνωμοδοτεί...

«Ξεγυμνώθηκε η ΕΕΑ»

Ούτως ή άλλως, πρόκειται πια για μια Επιτροπή που έχει «ξεγυμνωθεί», ακόμη και στον πιο αδαή παρατηρητή. Είναι άκρως αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της σκευωρίας που χτίστηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και κυρίως όσα αφορούν τα περί τριγωνικών σχέσεων και μυστικών ραντεβού ανθρώπων του Ολυμπιακού με δικηγόρους-φίλους με μέλη της ΕΕΑ, υπό την σκέπη του Αυγενάκη, ο οποίος εν μέσω εκκρεμοδικίας διόρισε δύο νέα μέλη στην Επιτροπή η ψήφος των οποίων υπήρξε καθοριστική για την γνωμοδότηση περί υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Αν συνυπολογίσουμε και τα αλληλομαχαιρώματα μελών της Επιτροπής που δημοσιοποιούν μέσω συνεντεύξεων και social media διαλόγους και συζητήσεις μιας διαδικασίας που θα έπρεπε να είναι μυστική, γίνεται αντιληπτό ότι η εν λόγω Επιτροπή, εκτός των άλλων, στερείται και σοβαρότητας.

Ως εκ τούτου, όταν έρθει η ώρα της πραγματικής εκδίκασης, η πρωτοδίκης αθλητική δικαστής της Super League, Μαρία Τσαγκιά ή ο αναπληρωματικός Χριστόφορος Μάρκου, θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, θα την εξετάσουν, και θα αποφασίσουν για το αν θα επιβάλουν ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη δίχως να δεσμεύονται από τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΠΑΟΚΞάνθη ΠΑΕΕπιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟλυμπιακός